17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Supă cremă de cartofi, praz şi usturoi verde

Reţeta de weekend – Supă cremă de cartofi, praz şi usturoi verde

Ingrediente:

2 fire de pătrunjel, 2 fire de cimbru, 1 frunză de dafin, 1,4 litri apă, 1 tulpină ţelină feliată subţire, sare, 450 g cartofi tăiaţi cubuleţe, 450 g praz, două linguri ulei de măsline, 350 g usturoi verde, piper.

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul verde şi se toacă bucăţi mari. Se încing două linguri de ulei de măsline într-o oală mare de supă, la foc mediu. Se căleşte în el usturoiul, prazul şi ţelina cu 1/2 linguriţă de sare. Se lasă apoi să se gătească la foc mic 10 minute. Se adaugă cartofii, apa, frunza de dafin, cimbrul, pătrunjelul şi puţină sare şi se lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic, timp de 30 de minute. Se scot frunza de dafin şi crenguţele de cimbru şi se pasează supa în blender, apoi se strecoară printr-o sită deasă apăsând cu o lingură. Se pune din nou pe foc şi se potriveşte de sare şi piper.

Menţiuni:

Se serveşte fierbinte, cu puţin pătrunjel proaspăt tocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS