26.7 C
Craiova
marți, 16 septembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazin Colţul gospodinei

Colţul gospodinei

Sfaturi utile în bucătărie

– Pentru ca gogonelele să aibă o aromă deosebită, trebuie tăiate mărunt de cu seara şi condimentate cu sare. Se lasă aşa până a doua zi.
– Pentru ca murăturile să fie delicioase, în borcan se pun şi crenguţe de vişin, frunze de mărar, cimbru, foi de dafin, crenguţe de viţă-de-vie şi chiar un ştiulete de porumb.
– Cu cât se va pune mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari.
– Apa în care fierb macaroanele nu se mai revarsă dacă se unge marginea superioară a oalei cu ulei.
– Sticlele de bulion îşi păstrează mai bine conţinutul dacă se leagă la gură cu un celofan dat prin albuş de ou.
– Aluatul pentru foietaj iese perfect dacă este pregătit lângă o fereastră deschisă. Când este gata, se mai pune un sfert de oră la frigider.
– Dacă doriţi ca, la prăjire, cârnaţii proaspeţi să nu crape, trebuie să-i scufundaţi în apa clocotită şi să-i daţi prin făină înainte de a fi prăjiţi.
– Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.
– Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet.
– Pentru a obţine o spumă de albuş care nu se lichefiază este bine să puneţi zahărul în două reprize: una când începeţi bătutul, cealaltă la final.
– Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în ulei.
– Pentru a înmuia o bucată de brânză întărită, înveliţi-o într-o cârpă curată, îmbibată în vin alb, şi puneţi-o pentru o oră la frigider.
– Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă, aşa cum se procedează de obicei.
– Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă.
– Dulceaţa pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos pentru a fi siguri că nu mucegăieşte.
– Mirosul lăsat de ceapă pe mâini sau pe cuţit se  scoate frecând cuţitul cu un morcov crud, iar mâinile cu cartofi fierţi.
– Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le băgaţi la frigider în pungi de plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS