Plăcintă din paste bologneze
Ingrediente (pentru 2 porţii): 150 g de paste penne, 200 ml de sos pentru paste bologneze, o lingură de ulei de măsline, o ceapă mică, un dovlecel, 150 g de carne tocată de vită, 2 căţei de usturoi, o linguriţă de oregano uscat, 200 g de caşcaval ras, sare şi piper, pătrunjel tocat pentru servire
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o tigaie, la foc moderat-tare. Adăugaţi ceapa tocată şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Căliţi legumele, amestecând continuu, timp de 4 minute sau până când se înmoaie. Adăugaţi carnea tocată şi usturoiul pisat. Continuaţi să căliţi ingredientele, amestecând cu o lingură de lemn pentru a sfărâma carnea tocată, timp de 2 minute sau până când aceasta se rumeneşte. Adăugaţi în tigaie sosul pentru paste bologneze, pastele penne, oregano şi două căni de apă rece şi amestecaţi până când totul se omogenizează. Puneţi preparatul pe aragaz, apoi faceţi focul mai mic. Lăsaţi preparatul pe foc 12 minute sau până când pastele s-au înmuiat şi sosul s-a întărit. Asezonaţi cu sare şi piper. Presăraţi caşcavalul ras peste amestecul de paste şi daţi preparatul la cuptor timp de 1-2 minute sau până când se topeşte caşcavalul. Presăraţi pătrunjelul în ploaie şi serviţi.
Salată asiatică de tăieţei
Ingrediente (pentru 4 porţii): 3 fileuri din piept de pui, 250 g de tăieţei, un ardei gras roşu, un ardei gras galben, un mănunchi de mentă proaspătă, un mănunchi de coriandru proaspăt, 110 g de fasole verde, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de sos de ardei, 80 g de nuci caju pentru servire.
Mod de preparare: Puneţi fileurile de pui într-o cratiţă şi turnaţi apă cât să acopere carnea, apoi daţi în clocot la foc moderat. Prăjiţi fiecare bucată de carne timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când se pătrunde. Transferaţi fileurile pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească, apoi tăiaţi-le fâşii. Puneţi apă fierbinte cu sare peste tăieţei şi lăsaţi-i 10 minute ca să se înmoaie, apoi scurgeţi-i şi puneţi-i separat într-un castron. Adăugaţi puiul tăiat, ardeii graşi tăiaţi fâşii subţiri, frunzele de mentă şi de coriandru şi fasolea verde şi amestecaţi uşor pentru a combina ingredientele. Separat, amestecaţi într-o cană sosul de soia, zeama de lămâie şi sosul de ardei. Turnaţi combinaţia de sosuri peste tăieţei, carne şi legume şi amestecaţi toate ingredientele foarte bine. Împărţiţi salata de tăieţei în boluri pentru servire şi, dacă doriţi, presăraţi nuci caju pisate peste fiecare porţie. Serviţi preparatul cât încă este cald.