Ingrediente: 3 căni apă, 3 ardei (roşu, galben, verde), 3 roşii, 1 ceapă, 1 morcov, 1 cană orez, câteva frunze de pătrunjel, ulei, sare, piper, o foaie mică de dafin.
Mod de preparare:
Se pun cele trei căni cu apă într-un vas, la fiert, împreună cu puţină sare şi o linguriţă de ulei. Se taie legumele cubuleţe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Într-un alt vas se pun la călit ceapa şi morcovul, în ulei şi o lingură de apă. Când ceapa se înmoaie puţin, se adaugă şi ardeiul şi se călesc încă cinci minute. Se adaugă orezul (spălat în prealabil în două ape) şi se amestecă pentru două minute, încontinuu, pentru a nu se prinde de vas. Se adaugă apoi apă clocotită şi se lasă la fiert, la foc potrivit, amestecând din când în când. Când orezul este aproape fiert, se încorporează şi roşiile şi se lasă la fiert timp de încă 5-7 minute, până când acestea se sfărâmă uşor. Se adaugă sarea, piperul şi foaia de dafin. Pentru orice eventualitate, e bine să aveţi o căniţă de apă fierbinte la îndemână, în caz că orezul a absorbit toată apa iniţială. La sfârşit, se adaugă frunzuliţele de pătrunjel şi se mai lasă 1-2 minute la fiert.
Mâncarea de ardei şi roşii se poate consuma simplă sau cu salată, ori o puteţi folosi ca şi garnitură la friptură.
Mâncare de ardei şi roşii
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei