14.8 C
Craiova
luni, 5 mai, 2025

Galuste de ficat

Daca doriti o alternativa la supa cu galuste de gris si inca una consistenta, atunci ar fi bine sa incercati galustele de ficat. O supa cu delicioase galuste de ficat se prepara in maximum 30 de minute.


Ingrediente:


125 g ficatei de pui;


1 felie de pâine alba;


1 lingura ceapa tocata fin, calita;


1 ou;


1 lingura faina;


1 lingura gris;


1 lingurita patrunjel verde, tocat fin; sare; piper.


Mod de preparare:


Ficateii de pui, felia de pâine, inmuiata si stoarsa, si ceapa calita usor se trec prin masina de tocat. Tocatura se amesteca apoi cu oul intreg, faina, grisul, patrunjelul tocat, piperul si sarea; se framânta usor, pentru omogenizare.


Supa in care urmeaza sa incorporati aceste galuste de ficat se pune pe foc si, când clocoteste, se ia cu lingura umezita din compozitia pregatita si se da drumul in supa fierbinte. Supa trebuie sa fie foarte fierbinte pentru ca, atunci când se pun galustele, suprafata lor sa se coaguleze imediat, ca sa nu se imprastie. Fierberea va dura 12 – 14 minute, in clocote mici. Din cantitatea mentionata se obtin aproximativ 20 de galuste, care se servesc cu supa calda si cu patrunjelul tocat fin.


Sugestie:


Aceste galuste se pot prepara si din ficat de vitel sau porc, trecute de doua ori prin masina de tocat carne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS