Această rețetă de quiche cu fasole și brânză este perfectă pentru un mic dejun sau un brunch, dar se potrivește și pentru o cină ușoară, promite eatingwell.com.
Ingrediente
1½ linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ardei roșu mediu, tocat (aproximativ 1 cană)
1 cană ceapă roșie tăiată felii subțiri
½ cană roșii tocate
¾ linguriță chimen măcinat
½ linguriță oregano uscat
½ linguriță de boia afumată
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper
8 ouă mari
⅔ cană de lapte și smântână
1 cană de brânză rasă
1 cutie (440 g) de fasole fără sare adăugată, clătită
Mod de reparare
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Ungeți o formă pentru tartă cu ulei.
Încălziți 1½ linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ardeiul tocat; gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 6 minute. Adăugați 1 cană de ceapă; gătiți, amestecând ocazional, până când ardeii se rumenesc ușor și ceapa se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați ½ cană de roșii, ¾ linguriță de chimen, ½ linguriță de oregano, paprika și sare și ¼ linguriță de piper; gătiți, amestecând des, până când lichidul se evaporă și amestecul devine aromat, 2-3 minute. Lăsați să se răcească ușor, aproximativ 5 minute.
Bateți 8 ouă, ⅔ cană de lapte și ½ cană de brânză Pepper Jack într-un bol mediu până se omogenizează. Încorporați fasolea neagră clătită și amestecul de ardei; turnați în forma de tartă pregătită. Presărați cu ½ cană de brânză rămasă.
Coaceți până se întărește și marginile sunt aurii, 40-45 de minute. După e o scoateți din cuptor, lăsați să odihneacă 10 minute; tăiați felii și serviți cât e cald.
Citeşte şi: Tiramisu cu dovleac și mascarpone


