Ingrediente: 3 foi de sushi-nori, 200 g orez cu bobul lung, 3 linguri oţet (de preferat din orez), 4 linguriţe zahăr brun, 1/2 linguriţă sare de mare, 2 conserve ton în suc propriu, 1 castravete lung, 1 ceapă, 3 linguri sos de soia
Mod de preparare: Spălaţi orezul de mai multe ori, până când apa rămâne limpede. Îl fierbeţi la foc mic, timp de 7-8 minute, în 500 ml apă uşor sărată. Când apa a scăzut, stingeţi focul şi acoperiţi vasul cu un capac, pentru alte 10 minute. Pentru a obţine sosul, amestecaţi oţetul cu zahărul şi sarea, până se dizolvă complet. Turnaţi sosul peste orez şi omogenizaţi, folosind ustensile de lemn. Spălaţi castravetele şi tăiaţi-l bastonaşe subţiri. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi mărunt ceapa. Scurgeţi tonul din conservă şi amestecaţi-l cu ceapa şi o lingură sos de soia. Tăiaţi castravetele în bastonaşe subţiri şi lungi. Întindeţi un şervet de bambus. Aşezaţi peste el întâi o folie de plastic, apoi o foaie sushi-nori. Întindeţi 1/3 din orez, iar deasupra puneţi ton şi bastonaşe de castravete. Rulaţi ajutându-vă de bambus. Procedaţi la fel pentru celelalte două foi de alge. Despachetaţi ruloul din folia de plastic. Umeziţi lama unui cuţit bine ascuţit şi tăiaţi ruloul în bucăţi de aproximativ 4-5 cm. Le serviţi stropite cu sos de soia.
Sushi cu ton
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

