Ingrediente: 6-8 fileuri de peşte alb, 50 g somon afumat, 100 g creveţi, 100 g carne de crab, 1 ou, sare, piper, 1/2 ceapă tocată foarte mărunt, 2 căţei de usturoi, o lingură de mărar tocat, 5 linguri vin alb sec, 5 linguri supă de pui.
Sos de vin şi şofran: 300 ml vin alb, 5 boabe de piper, codiţele de la 2-3 fire de mărar (frunzuliţele se toacă separat), 2 fire de cimbru, 1/2 ceapă tocată foarte mărunt, 1 căţel de usturoi strivit, 4 linguri de smântână lichidă, 50 g unt, sare, piper, un vârf de cuţit de praf de şofran (sau câteva fire).
Sos de roşii cu usturoi: 2 roşii foarte coapte, 4 căţei de usturoi, o lingură de ulei, sare.
Mod de preparare:
Se prăjeşte ceapa cu usturoiul până devin translucide, apoi se adaugă creveţii, sare şi piper şi se prăjesc puţin până se fac roz. Într-un robot de bucătărie se pun carnea de crab, creveţii cu sosul de ceapă, somonul afumat, un ou crud, mărar tocat, sare şi piper şi se pulsează până se obţine un amestesc omogen.
Se sărează şi se piperează fileurile de peşte pe ambele părţi, apoi se întinde câte o lingură de umplutură pe fiecare şi se rulează, nu foarte strâns. Se aşază într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, în care se toarnă şi amestecul de zeamă de supă şi vin. Se dau la cuptor 20-25 de minute, la foc mediu.
Sos de vin şi şofran:
Se fierbe vinul cu boabele de piper, codiţele de mărar şi cimbru, ceapa şi usturoiul la foc foarte mic, până se reduce la 1/3. Se adaugă smântâna lichidă, sare şi piper după gust şi se lasă să clocotească, până scade şi se îngroaşă. Se adaugă apoi câte o linguriţă de unt şi se amestecă până se topeşte complet, repetând operaţiunea până se încorporează untul.
Se ia de pe foc şi se încorporează praful de şofran, care îi va da o culoare şi un parfum deosebite.
Sos de roşii cu usturoi:
Se freacă usturoiul pisat cu sare şi ulei până se face ca maioneza, apoi se adaugă roşiile decojite, tocate foarte mărunt. Se toarnă sosul în robot şi se face un piure, apoi se pune într-o strecurătoare fină, să curgă toată apa lăsată de roşii.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: medie
Menţiuni: Se servesc rulourile cu sosul alb şi cel de roşii, cu garnitură de cartofi natur, orez sau cartofi prăjiţi.
Rulouri de peşte
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei