Pastele, sursă de bună dispoziţie
Pastele reprezintă felul de mâncare preferat al italienilor. Sunt un aliment sănătos, dar şi o adevărată sursă de bună dispoziţie. Potrivit specialiştilor, în cazul în care acestea ar dispărea, am fi supuşi unui risc crescut de a suferi de depresie, de nervozitate, ne-am putea îmbolnăvi de diabet, ar apărea o serie de probleme renale sau cardiace. „Pastele conţin triptofan, un aminoacid care se transformă în serotonină, aşa-numitul hormon al fericirii, şi din această cauză atunci când se consumă o farfurie de paste se resimte acel sentiment de plăcere“, a declarat Defendente Febbrari, expert în Boli ale Metabolismului şi în Nutriţie Chimică.
De aceeaşi părere este şi dieteticiana Maria Gabriella Carfora, care subliniază modul în care a fost dovedit ştiinţific că o alimentaţie lipsită de carbohidraţi provoacă, după câteva luni, depresie, iritare şi insomnie. Pastele sunt o mâncare naturală şi simplă, fiind preparate din seminţe de grâu şi apă, neconţinând coloranţi, aditivi chimici sau sare.
„Eliminarea din alimentaţie a carbohidraţilor şi consumarea mai multor proteine pe termen lung pot provoca diabet, tulburări renale sau cardiace. Pastele oferă aportul ideal de carbohidraţi şi determină o secreţie lentă de insulină, ceea ce ne fereşte de obezitate“, a declarat Giorgio Calabrese, doctor în alimentaţie şi nutriţie umană în cadrul Universităţii Catolice
S. Cuore din Piacenza, membru al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară.

