Ingrediente: patru bucăţi de antricot de vită, patru cepe tăiate fâşii subţiri, o lingură de ulei.
Pentru spätzle cu varză: 80 g de ceapă tocată mărunt, 80 g de şuncă slabă (slănină afumată), 40 g de unt sau ulei, 400 g de varză acră, sare, zahăr, piper, 400 g de spätzle.
Pentru spätzle: 250 g de făină, sare şi 2 ouă. Din aceste ingrediente se frământă un aluat care se taie în fâşii ca tăiţeii de casă.
Mod de preparare:
Se rumenesc spätzle în ulei până devin aurii şi se dau deoparte. Se căleşte ceapa împreună cu slănina. Se adaugă varza murată tăiată fâşii subţiri. Se pun sare, un praf de zahăr şi piper. Se lasă puţin să se întrepătrundă gusturile.
Se adaugă spätzle şi se mai lasă cinci minute pe foc. Carnea condimentată după gust, cu câtva timp înainte, se prăjeşte. Se rumenesc în unt sau în ulei cele patru cepe tăiate solzişori. Apoi se pun spätzle cu varza şi carnea pe o farfurie încălzită şi se aşază deasupra ceapa rumenită.
Timp de preparare: o oră.
Dificultate: medie.
Menţiuni: Cantităţile sunt pentru patru porţii.