Ciorbă ţărănească de porc
Ingrediente: oase de porc, carne de porc, morcov, păstârnac, ceapă, cartofi, rădăcină de ţelină
Mod de preparare: Se fierb oasele şi carnea, se scot şi se strecoară zeama. Se adaugă morcovul, ceapa şi păstârnacul tăiate bucăţi mari, apoi cartoful şi, la sfârşit, când legumele sunt fierte, rădăcina de ţelină. Se acreşte cu zeamă de varză sau oţet.
Ostropel de pui
Ingrediente: pui, roşie, morcovi, ceapă, usturoi.
Mod de preparare: Carnea de pui se bagă la cuptor cu puţină apă şi ulei. Când este pătrunsă, apa se strecoară şi în ea se pun legumele. Când şi acestea s-au fiert, se scot, se pasează şi se face un sos din ele şi se fierbe. După ce sosul s-a îngroşat, se adaugă usturoiul şi verdeaţa şi se toarnă peste carne. Se poate servi cu piure de cartofi şi salată.

