21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportElber revine la München ca adversar al fostilor sai coechipieri

Elber revine la München ca adversar al fostilor sai coechipieri

Asta-seara, de la ora 21.45 (ora Romaniei) se vor disputa meciurile etapei a patra a Ligii Campionilor, rezervate grupelor de calificare A, B, C si D. Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au disputat meciurile programate in celelalte patru grupe ale competitiei europene, E, F, G si H.

In cadrul Grupei A, campioana Germaniei, Bayern München, va trebui sa cistige daca vrea sa-si pastreze pozitia de lider al grupei, avind doar un punct avans fata de adversara sa de diseara, Olympique Lyon. Cu un start destul de slab in Bundesliga, Bayern are nevoie de mai mult de un egal, pentru a se distanta de adversarele care ii sufla in ceafa. Belgienii de la Anderlecht Bruxelles, aflati la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi al grupei, Lyon, vor juca in deplasare la Celtic Glasgow. Scotienii vor lupta, cu siguranta, atit pentru a spala rusinea infringerii din meciul tur, cit si pentru a scapa de pozitia degradanta, ultima, pe care se afla in prezent. Meciurile din aceasta seara din Grupa A a Ligii Campionilor sint urmatoarele: Bayern Munchen – Olympique Lyon, Celtic Glasgow – Anderlecht Bruxelles.

Grupa B programeaza meciurile Internazionale Milano – Lokomotiv Moscova si Arsenal Londra – Dinamo Kiev (Pro TV, in direct). Dupa infringerea categorica suferita in tur, 3-0, in Rusia, italienii de la Inter, care au avut timp pentru a se obisnui cu noul antrenor, Alberto Zaccheroni, au sanse sa ramina lideri in clasamentul grupei daca vor cistiga, pe „Giuseppe Meazza“, iar ucrainienii de la Dinamo Kiev, care au acelasi numar de puncte, vor pierde pe „Highbury“, in compania englezilor de la Arsenal. Londonezii au demonstrat in Premiership ca nu au pierdut din valoare, ci numai ocazional, din concentrare. Mai mult decit atit, Arsenal este in mare criza de puncte, in prezent aflindu-se pe ultimul loc, cu un singur punct. Este de asteptat ca „stranierii“ romani de la Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, sa evolueze si in meciul din capitala Angliei.

Grupa C nu promite partide spectaculoase, in ciuda echipelor de top care se vor intilni in aceasta seara. Dupa meciul tur (0-1 pentru Eindhoven), este asteptat ca olandezii de la PSV sa invinga, pe teren propriu, formatia greaca AEK Atena, care nu reuseste sa iasa din pasa nefasta pe care o traverseaza in ultima vreme. Cealalta partida, in care se vor confrunta AS Monaco si Deportivo La Coruna, se anunta mai inclestata, datorita diferentei de un singur punct care le desparte pe ocupantele primelor doua pozitii in clasamentul grupei. In meciul din Spania, „Super Depor“ a reusit sa smulga victoria francezilor, cu destula greutate, dupa 90 de minute sarace in faze spectaculoase.

In Grupa D, vicecampioana Turciei, Galatasaray Istanbul, va juca in deplasare la Olympiakos Pireu, echipa pe care a invins-o, cu 1-0, in meciul tur, ocazie cu care mijlocasul roman de la Cim Bom, Ovidiu Petre, a debutat in Liga Campionilor. Gabriel Tamas ar putea juca si el in aceasta seara, cu toate ca tehnicianul Fatih Terim nu il foloseste deloc in meciurile de campionat. In schimb, Florin Bratu, care a cistigat respectul coechipierilor si al suporterilor in campionatul intern, nu are drept de joc in Liga Campionilor. Celalalt meci al grupei, Real Sociedad – Juventus Torino, se anunta a fi, de departe, cel mai interesant, avind in vedere si rezultatul din partida tur, 4-2 pentru „bianconerrii“, obtinut, adevarat, si datorita „ajutorului“ oferit de tehnicianul spaniolilor de la San Sebastian, care nu i-a trimis in teren pe cei mai valorosi jucatori din lotul sau, Nihat si De Pedro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS