28.6 C
Craiova
luni, 4 august, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareSecretul care o face mămăliga mai gustoasă și cremoasă

Secretul care o face mămăliga mai gustoasă și cremoasă

Nimeni nu poate nega faptul că mămăliga este una dintre cele mai simple rețete din țara noastră. În același timp, mămăliga este și una dintre cele mai populare și mai îndrăgite preparate românești. Iar deși rețeta este una deja faimoasă, ea încă mai ascunde câteva secrete care îi pot schimba complet gustul.

Gospodinele din zonele rurale spun că mămăliga nu trebuie fiartă în apă! Mai precis, pentru ca acest preparat să fie mult mai gustos decât în mod obișnuit, mămăliga ar trebui fiartă în lapte sau zer.

În mod tradițional, mulți oameni obișnuiau să fiarbă mămăliga în ceva mai hrănitor decât apa, cum ar fi laptele sau zerul rezultat din prepararea brânzei. Mai mult decât atât, atunci când mămăliga era aproape gata, în oală se mai punea și puțină untură sau smântână.

Aceste ingrediente vor oferi preparatului un gust mult mai bun și mai complex. În plus, mămăliga va fi mai hrănitoare, iar chiar și textura ei va fi ușor schimbată și mai plăcută.

Desigur, pe lângă gust și textură, mămăliga gătită în acest fel este și foarte sănătoasă. De exemplu, acest preparat nu are gluten, spre deosebire de pâine, așa că poate fi o alegere foarte potrivită pentru cei aflați la regim.

Citeşte şi: Dovlecei umpluţi cu orez şi legume


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS