28.6 C
Craiova
marți, 1 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBatonul de cereale, un produs nu atât de sănătos pe cât am fi crezut

Batonul de cereale, un produs nu atât de sănătos pe cât am fi crezut

În momentul în care ne doream să îmbinăm gustul plăcut al unui desert, cu necesitatea de a furniza organismului nostru elemente nutritive, una dintre opțiunile pe care le treceam în categoria “sănătoase” era cea a batonului de cereale. Renumele pe care și l-au făcut pe piața alimentară este acela de produse ce conțin fibre, minerale, vitamine și carbohidrați, importante pentru o dietă echilibrată. Asta până acum, căci un studiu recent, realizat de grupul de consum Which? și publicat de BBC, a dovedit faptul că, mai mult de jumătate dintre batoanele verificate conțineau peste 30% zahăr.
Dacă luăm în considerare că zahărul este pe locul doi în lista factorilor de risc ce favorizează apariția cancerului (imediat după consumul excesiv de carne și grăsimi saturate), ce favorizează apariția diabetului, ce dă dependenţă și aduce un aport major în cazurile de obezitate, nu cred că un consum ridicat al acestui ingredient, ascuns într-o cantitate atât de mare în batonul cu cereale, ne poate face un bine! În acest context, se pare că cei de la Which? au făcut apel către companiile producătoare, ca măcar în produsele destinate copiilor să se reducă cantitatea de zahăr utilizată. Alimentația copiilor nu e un joc de noroc pe care să-l câștigi sau nu pe poker.dk, și să pui în pericol sănătatea unei generații întregi, îndopată cu alimente pline de ingrediente nocive. În lumina acestor informații, cei de la agenția care a comandat acest studiu, au solicitat și aplicarea de controale mai stricte la promovarea produselor.
Până la urmă, cel mai sigur pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri este să alegem fructele ca și desert. Mereu vor oferi cantitatea corectă de zahăr și vitaminele necesare unei diete echilibrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS