Ingredinte: o cutie de foi pentru lasagna, parmezan ras, puţin unt.
Pentru sosul de carne: 400 g carne tocată, un borcan de pastă de roşii, 2 cepe mari, 1 morcov, ţelină, sare, piper, vegeta, nucşoară.
Pentru sosul alb: 20 g unt, 3 linguri mari de făină, lapte rece (cât ia compoziţia).
Mod de preparare:
Pentru sosul de carne, se căleşte ceapa, iar când aceasta este aurie, se adaugă puţină apă şi morcovul ras. Se mai călesc împreună, apoi se adaugă carnea şi ţelina. Se prăjesc până când carnea îşi schimbă culoarea, apoi se încorporează sosul de roşii. Se ţine pe foc în funcţie de cât de gros dorim să fie.
Pentru sosul alb, se topeşte untul şi se încorporează în el făina, dar treptat, pentru a nu face cocoloaşe. Se adaugă apoi laptele, amestecând încontinuu. Se condimentează cu sare şi oregano. Se ţine pe foc circa 5 minute, până se îngroaşă.
Foile de lasagna se fierb în apă cu sare şi câţiva stropi de ulei. Se unge o tavă cu unt şi se aşază primul rând de foi, peste care se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb şi se presară parmezan. Se repetă procedeul astfel încât ultimul strat să fie de foi. Se unge cu unt deasupra, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor. După 30 de minute se îndepărtează folia şi se mai lasă la copt încă 30 de minute.
Lasagna
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

