21.2 C
Craiova
sâmbătă, 12 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinREŢETA SĂPTĂMÂNII

REŢETA SĂPTĂMÂNII

Ingrediente: 600 g carne de pui, 200 g măsline negre nu foarte sărate, trei căţei de usturoi, 2-3 linguri de pastă de tomate sau suc de roşii să acopere carnea, o jumătate de pahar de vin, ulei, o linguriţă de făină, sare, piper.
Mod de preparare:
Se ia un pui, se împarte în opt bucăţi. Se poate face din pulpe superioare şi inferioare sau din aripioare, în special din bucăţelele care seamănă cu pulpa. Se curăţă puiul de piele. Se pune ulei de măsline într-o tigaie şi se rumenesc bucăţile de carne.  Se pun măslinele la fiert separat cam 15 minute. Se scoate puiul rumenit pe o farfurie şi se scurge cea mai mare parte din grăsime. Se bagă crutoanele la cuptor pe o foaie de copt. Apoi, se pune puiul în tigaie, se acoperă cu sucul de roşii în care s-a dizolvat o linguriţă de făină (se amestecă pasta de tomate cu făina şi adaugă apă rece treptat). Se pun măslinele scurse de apa în care au fiert, usturoiul mărunţit, se adaugă sare şi piper după gust, se lasă să se îngroaşe sosul, se adaugă vinul şi se mai lasă să dea un clocot, apoi se potriveşte de sare. Acum sunt două variante: cea rapidă, care se serveşte cu crutoane şi cu o felie de lămâie, după gust; cea mai lentă: se pune pentru 15 minute în cuptorul încins pentru omogenizarea aromelor.
Menţiuni: se poate servi cu orez sau piure.
Dificultate: redusă
Timp de preparare: 30 de minute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS