22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean reținut după ce a încercat să mituiască un polițist

Doljean reținut după ce a încercat să mituiască un polițist

Agentul Pîrvuleţu a fost felicitat de șeful IPJ Dolj pentru integritatea de care a dat dovadă
Agentul Pîrvuleţu a fost felicitat de șeful IPJ Dolj pentru integritatea de care a dat dovadă

Un bărbat, de 54 de ani, din municipiul Calafat, a ajuns în arestul IPJ Dolj miercuri seară, după ce a încercat să mituiască cu 2.000 de lei un polițist craiovean. Aceasta este a doua oară când agentul de poliție în cauză refuză mita, o încercare asemănătoare fiind făcută în octombrie 2010 de doi mehedințeni.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în seara zilei de marți, 30 august, un echipaj de polițiști de la Secția 3 a oprit pentru control o autoutilitară, care circula pe strada Caracal din Craiova. La volan se afla un bărbat, de 33 de ani, din Poiana Mare, iar în momentul în care polițiștii i-au cerut actele, proprietarul mașinii, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, care se afla lângă șofer, le-a dat oamenilor legii un plic cu mai multe documente și bancnote de 100 de lei. Când au văzut banii, polițiștii i-au dat bărbatului plicul înapoi și i-au explicat ce acte trebuie să prezinte.
Ulterior, pentru că cei doi nu au prezentat documentele solicitate, poliţiștii i-au dus la secție, de unde au anunțat conducerea inspectoratului că se încearcă mituirea lor. Cercetările au fost preluate de ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Mai departe, agentul Valentin Pîrvuleţu l-a amendat pe șofer cu 1.000 de lei pentru că nu avea asigurare și a dispus reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului. Tot marți seară, Smădoi a promis că se va întoarce în ziua următoare cu documentele justificative ale mărfii, ocazie cu care a cerut numărul de telefon al agentului Pîrvuleţu. Polițistul a fost sunat miercuri, când Smădoi i-a cerut să se întâlnească în particular. Cu această ocazie, bărbatul de 54 de ani a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea polițistului suma de 2.000 de lei drept mită. Miercuri seară, Stelian Smădoi, care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, a fost reținut și dus în arestul IPJ Dolj.
Agentul Pîrvuleţu nu este la prima „ispravă“ de acest fel. În octombrie 2010, pe când lucra la Postul de Poliţie din Coţofenii din Dos, i-a oprit în trafic pentru un control de rutină pe Cătălin Enache şi pe fratele său, Valentin. Cătălin Enache conducea un autoturism care tracta un autovehicul neînmatriculat, marca BMW, la volanul căruia se afla fratele său. Pentru a nu întocmi un dosar penal, frații Enache au încercat să-l mituiască pe polițist cu suma de 500 de euro, ocazie cu care au fost prinși în flagrant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS