21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal între judecătorii Curţii Constituţionale

Scandal între judecătorii Curţii Constituţionale

Judecătoarea CCR, Aspazia Cojocaru, a declarat ieri că îl va da în judecată pe colegul său, Ion Predescu, dacă se va confirma faptul că acesta a divulgat secretul votului din plenul Curții, în cazul invalidării referendumului din 29 iulie, transmite Mediafax.
Aspazia Cojocaru le-a declarat jurnaliștilor că Predescu nu a recunoscut faptul că el ar fi făcut declarații privind modul în care ea ar fi votat în plenul CCR. „Spune că nu a dat nici un fel de declarație. (…) Nu știu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declarații. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeți că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe“, a susținut Cojocaru.
Ea a fost întrebată de jurnaliști dacă îl va da în judecată pe Predescu. „Până în instanță“, a replicat judecătorul CCR. În plus, ea a susținut că prin declarația lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curții. „Deci, dacă există așa ceva, dânsul neagă, dar dacă există așa ceva ne ducem, că juriști suntem, până unde trebuie“, a subliniat Cojocaru.
De asemenea, ea a fost întrebată dacă va cere sancționarea lui Predescu în plenul Curții. „Nu știu, să vedem, în funcție de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai… Asta e situația. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declarație, cea din Gândul. Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări – n.r.), eu pornesc de la prezumția de bună-credință, până la proba contrarie“, a mai afirmat Cojocaru.

Judecătorul Ion Predescu: „N-am avut nici o dispută“

Judecătorul CCR, Ion Predescu, a declarat ieri, la plecarea de la sediul Curții, că nu a avut nici o dispută cu Aspazia Cojocaru. Întrebat dacă aceasta i-a reproșat ceva, el a răspuns că Aspazia Cojocaru nu i-a spus nimic. „N-am avut nici o dispută“, a completat el.
Chestionat dacă îi e teamă că judecătorul Aspazia Cojocaru îl va da în judecată, Predescu a răspuns ironic: „I-auzi vorbe!“.
Întrebat cum interpretează afirmațiile Aspaziei Cojocaru că va merge „până în pânzele albe“, Ion Predescu a spus: „Nu îmi dau seama. Să fie sănătoasă!“.
Judecătorul CCR Ion Predescu a declarat pentru Gândul că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituțională, a înclinat balanța la CCR în favoarea lui Traian Băsescu.
„Am luptat și noi cât am putut. Așa a ieșit însă. Luați datele de la guvern și analizați-le să vedeți cât erau de limpezi“, a precizat Predescu.
În articol se arată că au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toți trei din tabăra USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (președinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Antoanella Motoc „din tabăra PDL-Băsescu“, Puskas Valentin Zoltan, propus de UDMR, și Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CC.

Aspazia Cojocaru: Nu am spus niciodată că referendumul trebuie anulat; nu vorbesc așa, ca omul de pe stradă

Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru a mai declarat ieri că nu ar fi susținut niciodată ideea anulării referendumului din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu și a negat faptul că ar fi declarat acest lucru public.
Cojocaru a fost întrebată ce a determinat-o să renunțe la ideea anulării referendumului, optând pentru invalidarea acestuia.
„Nu anulării, eu nu am spus niciodată că referendumul trebuie anulat. N-am spus niciodată asta. Eu, când am ieșit inițial, am fost acolo, am spus datele care sunt, unele sunt corecte și altele nu sunt corecte. Așa am spus, eu îmi măsor cuvintele pe care le spun. Nu vorbesc așa, eu sunt jurist, și nu vorbesc așa, ca omul de pe stradă obișnuit“, a susținut Aspazia Cojocaru.
Pe 2 august, judecătoarea Aspazia Cojocaru a declarat, după ședința Curții Constituționale, că din punctul său de vedere, referendumul trebuia anulat.
„Eu, după mine, trebuia anulat referendumul“, a afirmat Cojocaru.
Ea a precizat că s-au solicitat de la toate instituțiile abilitate documente care va trebui analizate.
Întrebată de ce e necesar un astfel de demers, Aspazia Cojocaru a răspuns: „Pentru că totul s-a bazat pe date false“.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS