21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi vâlceni au înşelat peste 150 de persoane prin anunţuri cu locuri de muncă

Doi vâlceni au înşelat peste 150 de persoane prin anunţuri cu locuri de muncă

Doi reprezentaţi ai unor societăţi comerciale suspectaţi că au înşelat peste 150 de persoane, prin intermediul unor anunţuri pentru locuri de muncă în străinătate, sunt cercetaţi de poliţiştii din Vâlcea, informează NewsIn. Cele două persoane, cu domiciliul în Râmnicu Vâlcea, sunt suspectate că, în perioada mai – august 2012, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale de recrutare de personal pentru muncă, au postat pe internet diverse oferte pentru joburi în străinătate, promiţând salarii foarte avantajoase. Persoanele interesate erau chemate în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru efectuarea de analize medicale.

Din cercetările desfăşurate cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI a reieşit că suspecţii au indus în eroare, prin intermediul acestor anunţuri, peste 150 de persoane dornice să obţină un loc de muncă în străinătate. Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că cei doi încasau 300 lei pentru efectuarea fişei medicale şi 300 lei pentru întocmirea dosarului de angajare. Ulterior, deşi nu se efectua nici un demers pentru angajarea acestora, erau invocate diferite pretexte pentru amânarea plecării la locurile de muncă promise.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, fiind ridicate documente din care rezultă că peste 150 de persoane au depus documente la cei doi suspecţi pentru medierea unui loc de muncă în străinătate. Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea pentru cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. În urma probelor administrate şi audierilor efectuate, unul dintre suspecţi a fost reţinut, urmând să fie prezentat Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor prejudiciate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS