31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePUR Dolj are pretentii la sefia CAS si a Directiei de Finante

PUR Dolj are pretentii la sefia CAS si a Directiei de Finante

Prin aplicarea la nivel local a protocolului de colaborare semnat intre cele patru partide care participa la guvernare (PNL, PD, PUR si UDMR), PUR Dolj intra in carti pentru obtinerea unor posturi de conducere la institutiile descentralizate ale statului. Pina acum, PNL si PD isi impartisera prin algoritm politic aceste functii. Ieri, presedintele PUR Dolj, Constantin Dascalu, a declarat ca filiala pe care o conduce are propuneri pentru cel putin doua institutii, cum ar fi Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) si Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP), dar ca dintre posibilele variante se va alege in cadrul Biroului Permanent Judetean al partidului.


La CAS, functia de director general este ocupata interimar de directoarea economica Cristina Moraru, iar Finantele il au ca sef interimar pe Ioan Filipescu. PUR are acum o pozitie privilegiata pentru ca toate deciziile se iau in consens intre cei trei lideri locali, nu cu majoritate de voturi. In caz ca una dintre parti nu este de acord asupra unei probleme, ea va fi negociata in Consiliul National de Coordonare a colaborarii PNL-PD-PUR. In ce priveste colaborarea la nivel local cu PNL si PD, Constantin Dascalu, ne-a declarat: „Am avut o intilnire acum doua saptamini si urmeaza inca una la sfirsitul acestei saptamini. Din punctul de vedere al PUR, nu exista nici un fel de problema de a fi aplicat intocmai protocolul semnat la nivel central“.


Intrebat care vor fi punctual problemele in care PUR Dolj va fi de aceeasi parte a baricadei cu Alianta D.A., impotriva PSD, fostul aliat de la nivel local, Dascalu a spus: „Facem front comun cu Alianta, dar nu impotriva PSD. In politica totul se negociaza, asta e realitatea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU