Valoarea nutrițională și cantitățile de lipide, carbohidrați, proteine și sare se vor regăsi în mod vizibil pe ambalaj, în formă de tabel, firmele din industria alimentară având la dispoziție până la cinci ani pentru aplicarea normelor, potrivit unei decizii aprobate de Parlamentul European (PE).
”Etichetarea alimentelor, prin decizia PE de săptămâna trecută, permite o mai bună informare a cetăţenilor, care vor avea o mai mare libertate de alegere în privinţa alimentelor. Este o armonizare a informaţiilor care se găsesc pe alimentele ambalate, dar şi pe unele care sunt neambalate”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt în cadrul Biroului de Informare din România a Parlamentului European, Mădălina Mihalache, citată de NewsIn.
Reglementările vor asigura faptul că nu vor fi duşi în eroare consumatorii prin modul de ambalare a alimentelor privind aspectul, descrierea şi prezentarea cu ajutorul imaginilor, toate acestea urmând să fie stabilite mult mai strict.
De asemenea, carnea tocată ce conţine bucăţi de carne combinată trebuie să fie etichetată ”carne formată”, aceaşi reguli fiind aplicate şi în cazul ”peştelui format”.
Etichetarea nutrițională va fi aplicată în termen de până la cinci ani de la aprobarea normelor
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei