Ingrediente: 25 ml de apă, 100 g de halva de susan, 100 g de zahăr + 3 linguri, 1 praf de sare, 3 gălbenuşuri, 250 ml de smântână de frişcă, 1 praf întăritor, 1 zahăr vanilat, 140 g de ciocolată neagră, 80 ml de smântână lichidă.
Mod de preparare:
Se face un sirop pe foc din 100 g de zahăr, apă şi halva. Gălbenuşurile se bat cu cele trei linguri de zahăr şi praful de sare până se albesc, adăugând treptat siropul de halva până se va forma o cremă lungă. Facem frişca cu praful întăritor şi zahărul vanilinat şi apoi încorporăm uşor cu ajutorul unei spatule crema de gălbenuşuri şi halva. Tapetăm cu un folie alimentară o formă (ceramică, fier, silicon) şi vărsăm compoziţia rezultată mai sus. Se pune forma în congelator câteva ore.
Într-o crăticioară, aşezăm ciocolata bucăţele şi smântâna, dăm la foc mic până ce ciocolata este complet topită. Lăsăm să se răcorească. Scoatem de la congelator glace-ul, îndepărtăm folia alimentară şi vărsăm deasupra sosul de ciocolată.
Menţiuni: Se serveşte ca desert cu un vin demisec alb.
Timp de preparare: o jumătate de oră
Dificultate: redusă
(www.reteteculinare.ro)
Glace cu halva
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

