Ingrediente: mălai, 100 g de şuncă pancetta tocată, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 1/4 lingură de ardei iute tocat, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, o cutie de 400 grame de roşii decojite în suc propriu, 450 g de creveţi decorticaţi, 1 lingură de pătrunjel tocat, sare şi piper.
Mod de preparare: Pregătiţi o mămăligă densă, dar moale. Într-o tigaie de dimensiune medie căliţi şunca pancetta împreună cu usturoiul şi ardeiul iute în două linguriţe de ulei de măsline, amestecând încontinuu, până când usturoiul devine auriu (2-3 minute). Scoateţi roşiile din cutie şi tăiaţi-le cubuleţe. Adăugaţi bucăţile de roşii şi sucul din conservă şi lăsaţi totul pe foc până când în tigaie mai rămâne puţin suc (6-8 minute). Adăugaţi apoi creveţii şi continuaţi prepararea până când aceştia sunt fierţi bine (aproximativ 3 minute). Săraţi preparatul după gust. Puneţi mămăliga în farfurii şi peste fiecare porţie turnaţi amestecul de şuncă pancetta şi creveţi. Presăraţi restul de ulei de măsline, asezonaţi cu piper şi apoi presăraţi pătrunjelul tocat.
Mămăligă cu pancetta şi creveţi
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

