5.1 C
Craiova
duminică, 21 decembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinMămăligă cu pancetta şi creveţi

Mămăligă cu pancetta şi creveţi

Ingrediente: mălai, 100 g de şuncă pancetta tocată, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 1/4 lingură de ardei iute tocat, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, o cutie de 400 grame de roşii decojite în suc propriu, 450 g de creveţi decorticaţi, 1 lingură de pătrunjel tocat, sare şi piper.
Mod de preparare: Pregătiţi o mămăligă densă, dar moale. Într-o tigaie de dimensiune medie căliţi şunca pancetta împreună cu usturoiul şi ardeiul iute în două linguriţe de ulei de măsline, amestecând încontinuu, până când usturoiul devine auriu (2-3 minute). Scoateţi roşiile din cutie şi tăiaţi-le cubuleţe. Adăugaţi bucăţile de roşii şi sucul din conservă şi lăsaţi totul pe foc până când în tigaie mai rămâne puţin suc (6-8 minute). Adăugaţi apoi creveţii şi continuaţi prepararea până când aceştia sunt fierţi bine (aproximativ 3 minute). Săraţi preparatul după gust. Puneţi mămăliga în farfurii şi peste fiecare porţie turnaţi amestecul de şuncă pancetta şi creveţi. Presăraţi restul de ulei de măsline, asezonaţi cu piper şi apoi presăraţi pătrunjelul tocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS