Ingrediente pentru patru portii: 2 pui cât mai mici (700 g), taiati in jumatati si curatati de piele, o lingura de faina, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, o ceapa tocata fin, un catel de usturoi, zdrobit, o lingurita de cimbru proaspat, tocat fin, 150 ml de vin alb demisec, sare, piper negru macinat, 3 linguri de coniac, câteva ramurele de cimbru proaspat, pentru ornat.
Pentru merele caramelizate: 50 g de unt nesarat, 2-3 mere ionatane, taiate felii subtiri, o lingurita de zahar cu granulatie fina.
Mod de preparare: Dati carnea prin faina. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie mare antiaderenta si prajiti carnea circa trei – patru minute pe fiecare parte, având grija sa nu se arda. Scoateti carnea din tigaie si puneti-o deoparte.
Incingeti si restul de ulei in aceeasi tigaie si caliti ceapa si usturoiul, la foc mic, pâna ce se inmoaie si incep sa capete culoare.
Adaugati cimbrul si vinul, apoi bucatile de pui, puneti sare si piper dupa gust, acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa fiarba la foc mic in jur de 20 de minute (sau pâna ce carnea este moale). Scoateti carnea si pastrati-o la cald. Mariti flacara sub tigaie si lasati sosul sa fiarba in continuare pâna când se ingroasa si scade la jumatate.
Intre timp, pregatiti merele caramelizate. Topiti untul intr-o craticioara, asezati feliile de mar intr-un singur strat si presarati-le cu zahar. Lasati-le pe foc pâna când devin moi si zaharul de pe ele incepe sa se caramelizeze, intorcându-le o data.
Incalziti usor coniacul, aprindeti-l cu un chibrit si, când flacara s-a stins, turnati-l peste sosul din tigaie si amestecati. Puneti apoi sosul peste carnea de pui, garnisiti cu feliile de mar si serviti.
Se potriveste cu suc natural de mere sau cu alcool.