23.4 C
Craiova
miercuri, 9 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinFructe si legume pentru un bronz impecabil

Fructe si legume pentru un bronz impecabil

Specialistii italieni au realizat un clasament al alimentelor cu un efect miraculos pentru un bronz de vis. In prim-plan, stau, cum era si de asteptat, fructele si legumele. De la morcovi la salata, si apoi cicoare, laptuci, pepeni verzi si galbeni, rosii, caise, fragi si cirese, toate sunt alimente care, pe lânga faptul ca ajuta impotriva caldurii, dau organismului o mâna de ajutor sa se pregateasca pentru un bronz perfect, gratie prezentei vitaminei A, care apara corpul de razele solare si favorizeaza productia la nivelul epidermei de pigmentul melanina, caruia i se datoreaza coloritul aramiu al pielii. Regele de netagaduit printre alimentele pro-bronz este morcovul. Pozitii de onoare si pentru ridichia rosie, caisele, cicoarea, laptuca, pepenele galben si telina, pe locurile urmatoare in clasament aflându-se pepenele verde, rosiile, piersicile, capsunele si ciresele, care au un continut ridicat de vitamina A sau betacaroten. Aceste vegetale sunt asadar alimente care satisfac multiple exigente ale corpului: hranesc, dezintoxica, redau sarurile minerale pierdute prin transpiratie, mentin eficenta aparatului intestinal cu aportul lor de fibre si, in acelasi timp se opun actiunii radicalilor liberi produsa in organism de expunerea la soare, in cel mai natural fel posibil. Caldura aduce cu sine un exces de transpiratie cu pierderi de apa si saruri minerale care trebuie „echilibrat“ cu alimente revigorante, precum fructele si legumele de sezon, bogate in potasiu, calciu si fier, indispensabile pentru revigorarea organismului, pentru a nu acumula kilograme si pentru a ne mentine in forma in timpul verii.


Legumele si proprietatile lor miraculoase


Specialistii italieni au prezentat proprietatile terapeutice ale mai multor sortimente de frunte si legume prezente pe piata in aceasta perioada. De exemplu, morcovii sunt bogati in vitamina A, indispensabila pentru sanatatea ochilor si a pielii, cele mai expuse in aceasta perioada razelor solare. Fragii, pe lânga faptul ca sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante, sunt bogate in vitamina C, care intaresc „scuturile“ naturale ale organismului impotriva alergiilor, tipice pentru acest sezon.Toate vegetalele cu frunze verde inchis, precum sfecla si cicoarea, contin acid folic, esential pentru formarea globulelor rosii din sânge si sunt foarte utile pentru a proteja culoarea parului de razele soarelui. Laptuca are „darul“ de a oferi o senzatie de satietate cu un aport caloric extrem de limitat, precum si de a asigura o anumita cantitate de vitamine, calciu, fosfor si potasiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS