Ingrediente:
– 6 oua
– 300 g zahar
– 200 ml smântâna
– 250 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 800 g piersici
– un vârf de lingurita sare
– 1 lingura esenta de rom
– 50 g nuci
– 1 plic zahar vanilat
– 50 g pesmet
– 50 g zahar praf
– 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se spala piersicile, se rup in doua si li se scot sâmburii, apoi se taie in felii lungi. Se bat albusurile spuma, adaugându-se treptat zaharul si esenta de rom. Trebuie sa se tina bine pe tel. Se adauga galbenusurile, smântâna, zaharul vanilat si sarea si se amesteca bine cu albusurile, cu faina si cu praful de copt, prin rasturnare, nu prin frecare sau invârtire. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se asaza repede fructele in mod uniform. Nucile se zdrobesc si se imprastie peste piersici. La fel, scortisoara pisata. Se pune prajitura in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, pâna ce se rumeneste uniform, cam 45 de minute. In primele minute nu se deschide usa cuptorului. Prajitura se lasa apoi sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar praf si se taie in patrate.
Pofta buna!