Supa-crema de pui si lamâie
Ingrediente: patru linguri de unt, opt fire de arpagic taiate feliute subtiri, doi morcovi taiati rondele subtiri, doua tulpini de telina taiate felii subtiri, 250 g de piept de pui dezosat taiat feliute fine, trei lamâi, 1,125 litri supa de pui din concentrat, 250 g de spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici, 150 g de smântâna dulce, sare si piper (alb), patrunjel verde, tocat mai mare.Mod de preparare: Arpagicul, morcovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam opt minute, la foc mic. Lamâile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste trei minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamâile se storc. Se adauga coaja de lamâie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfârsit, se adauga smântâna si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smântâna. Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamâie pentru decor.
Paella
Ingrediente: 850 g aripi de pui (sau pulpe de pui); 30 g sare; 780 g orez; 2 g sofran; un kg de fructe de mare; 400 ml vin; 100 ml ulei de masline; 300 g ceapa uscata; 500 g rosii; 1,50 kg supa de oase; 400 g conserva de fasole verde; 150 g conserva de mazare.Mod de preparare: Aripile (sau pulpele) de pui se decongeleaza, se spala si se taie in doua. Fructele de mare se decongeleaza, se spala. Ceapa uscata, ardeiul gras, rosiile se curata, se spala si se toaca. Fasolea verde si mazarea se scurg din conserva si se spala. Se amesteca vinul si sofranul intr-un vas si se lasa 30 de minute. Se incalzeste ulei intr-un vas, se adauga aripile (sau pulpele) de pui si se prajesc pâna devin aurii, iar apoi se scot. Se adauga in aceeasi tigaie ceapa si se prajeste pâna se inmoaie. Se adauga amestecul de sofran si vin impreuna cu orezul si ardeiul gras. Se pun la foc si se amesteca pâna când vinul se absoarbe. Se adauga rosiile si 250 ml de supa de oase si se amesteca pâna ce supa de oase se absoarbe. Se adauga si restul de supa de oase si se amesteca in continuare pâna orezul este fiert. Se adauga fructele de mare, fasolea verde peste orez si se acopera pentru cinci minute. Se adauga bucatile de aripi (sau pulpe) de pui, mazarea si scoicile si se continua gatirea inca zece minute cu vasul acoperit. Se asaza in farfurie pe decor de salata verde.
Prajitura caramel
Ingrediente: opt linguri de zahar, un litru de lapte, sase oua, 250 g de zahar (opt linguri), sase linguri de faina, un praf de copt, 1/2 l de frisca, ciocolata rasa.Mod de preparare: Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele opt linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Separat se pregateste blatul. Se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarna peste lapte, se niveleaza usor si se da la copt cam 50 de minute. Focul trebuie sa fie la minim. Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca de tot apoi se rastoarna pe un platou. Se pune frisca batuta si se rade ciocolata. Se poate servi cu sos de zahar ars.

