28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoutilitară nouă pentru transportul cadavrelor destinată SML Gorj

Autoutilitară nouă pentru transportul cadavrelor destinată SML Gorj

Consiliul Județean Gorj va achiziționa două autoutilitare pentru două instituții publice. Serviciul de Medicină Legală Gorj, care funcționează în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, va beneficia de o autoutilitară nouă pentru transportul cadavrelor.

De asemenea, există fonduri și pentru cumpărarea unei autoutilitare mixtă 5 +1 locuri și transport marfă, destinată Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din subordinea Consiliului Județean Gorj. Cele două autoutilitare au prevăzut un buget total de aproape 600.000 de lei. „Autoutilitara transport cadaver, care se dorește a fi achiziționată, va satisface nevoile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, deoarece va servi la efectuarea transportului cadavrelor de pe raza județului Gorj, care necesită a fi transportate pentru investigații la Serviciului de Medicină Legală Gorj.

Autoutilitara mixtă 5+1 locuri și marfă se dorește a fi achiziționată, având ca scop satisfacerea necesității de transport a personalului tehnic al Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”, pentru spectacole și manifestări culturale în județ, țară și în străinătate.”, conform Consiliului Județean Gorj.

Buget și pentru reactivii necesari Spitalului Județean

Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a alocat fondurile necesare pentru continuarea activității în cadrul Laboratorului de analize medicale. Se are în vedere cumpărarea unui pachet de reactivi hematologie. De asemenea, vor fi preluate prin închiriere și aparatele de lucru, în baza unei chirii lunare. Reactivii de laborator și echipamentele au alocat un buget total de peste 1,2 milioane de lei.

Furnizarea produselor va fi asigurată în baza unui acord cadru, iar echipamentele vor fi preluate prin închiriere de la un operator autorizat. Laboratorul de analize medicale este indispensabil pentru desfășurarea activității secțiilor și a altor compartimente. În baza analizelor medicale se stabilește exact diagnosticul pacienților.

Citește și: Gorjul candidează pentru titlul „Destinația turistică a anului 2025”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS