Cu fantoma la fotograf
Britanicul Matthew Summers a avut o surpriză de proporţii când a constatat că într-una dintre pozele făcute de el cu telefonul mobil apărea şi o fantomă. După cum informează cotidianul austriac Krone, tânărul de 17 ani a dorit să le facă unor prietene o poză şi a vrut să o surprindă mai bine pe sora lui cea mică, plângând. El a constatat că între picioarele a două fete aflate în grup se vede un chip. „Poţi să îi vezi trăsăturile feţei. Am fost şocat, pentru că eu nu cred în baliverne. I-am trimis şi iubitei mele poza respectivă şi ea crede că totul este cam ciudat“, a povestit Matt. Nu la fel de siguri sunt şi specialiştii, care nu exclud ca, de fapt, să fie vorba despre un efect combinat de lumini şi umbre.
Casă demolată din greşeală
Rusoaica Lyudmila Martemyanova a avut parte de o surpriză neplăcută după ce a revenit din concediu. După cum informează cotidianul austriac Krone, casa femeii din Nizhny Novgorod fusese rasă de pe faţa pământului. Din câte se pare, o firmă de demolări greşise adresa şi, în loc să distrugă o clădire veche, situată în apropiere, a demolat casa lui Martemyanova. „Nu mai era nimic acolo, nici măcar o bucăţică de lemn“, s-a plâns femeia. Rusoiaca nu se dă bătută. Ea a refuzat oferta firmei pentru a face uitat incidentul, mai ales că suma de bani ce îi fusese propusă nu era suficientă nici măcar să închirieze o garsonieră la periferia oraşului. De aceea, ea a decis să o acţioneze în judecată. Astfel de incidente sunt frecvente în această zonă. Din cauza rezervelor mari de petrol din regiune, localnicii se pomenesc deseori alungaţi din casele lor, pentru a face loc unor complexuri de locuinţe moderne.
Ursul Knut are probleme mintale
Knut, celebrul urs polar „repudiat“ de propria mamă la Grădina Zoologică din Berlin, plăteşte scump apropierea sa de oameni. „Knut este un urs cu probleme, a devenit dependent de fiinţele umane“, a spus zoologul german Frank Albrecht. În opinia lui Peter Arras, alt specialist în comportamentul animalelor, ursul polar este „un dezechilibrat mintal, incapabil să se împerecheze“. Toate aceste păreri provoacă noi dezbateri cu privire la „drepturile“ animalelor care trăiesc în captivitate. Albrecht este de părere că acest urs suferă de o problemă frecventă pentru animalele din captivitate. Acestea devin atât de dependente de oameni, încât ajung să se „despartă“ de natură şi să se transforme în nişte fiinţe hiperactive şi cu probleme mintale. Opinia publică din Germania îşi pune acum întrebări dacă este necesară păstrarea unor structuri precum grădinile zoologice şi dacă mediatizarea excesivă este benefică pentru animale. Cazul Knut s-ar putea repeta în curând, când Flocke, un urs polar femelă salvat de echipa de la Grădina Zoologică din Nürnberg, va fi expusă vizitatorilor.