16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProtest la benzinăriile din Slatina

Protest la benzinăriile din Slatina

Aproximativ 20 de şoferi au protestat ieri la Slatina, faţă de scumpirile repetate ale carburanţilor. Conducătorii auto au alimentat cât mai încet posibil, şi-au spălat geamurile de la autoturisme şi au plătit contravaloarea combustibilului cu monede de unu, cinci şi zece bani.

Peste 20 de conducători auto au protestat ieri faţă de scumpirile repetate ale carburanţilor. Şoferii s-au întâlnit la ora 12.00 la sediul Loctrans. După ce a primit fiecare autoturism câte o coală cu inscripţia „Ieftiniţi combustibilii“ şi şoferii s-au asigurat că au monede de unu, cinci şi zece bani, aceştia au plecat spre benzinăria Rompetrol de pe strada Piteşti. Aici au ocupat toate pompele de alimentare ale benzinăriei. Nici unul dintre conducătorii auto prezenţi la protest nu a pus mai mult de un litru de benzină sau motorină în rezervor. Cel mai puţin s-a alimentat de 50 de bani. Contravaloarea combustibilului s-a achitat apoi numai cu monede de un ban. Şoferii au profitat de ocazie, pentru a-şi spăla parbrizele sau lunetele. Totul s-a făcut foarte încet. Cei care au „rămas“ fără combustibil au fost împinşi de colegii protestatari până la pompă. Pentru fiecare autoturism, alimentarea a durat între 10 şi 20 de minute. De la staţia Rompetrol, protestatarii au mai luat cu asalt şi staţia OMW. Şoferii care nu avea nici o legătură cu protestul şi doreau să-şi alimenteze autoturismele s-au lăsat păgubaşi, plecând spre alte staţii peco. Pe tot parcursul protestului, şoferii au fost urmăriţi îndeaproape de un echipaj de poliţie.

„La plimbatul cu maşina ne putem limita, dar la mâncare nu“

Unul dintre protestatari a spus că la plimbatul cu maşina se poate limita oricine, dar la mâncare nu. „Am venit să protestăm faţă de preţul exagerat al carburanţilor, care în ultima perioadă s-a mărit nejustificat. Eu alimentez cam o dată pe lună, dar nici atunci nu fac plinul. Cea mai mare problemă este că preţul combustibilului se vede în hrana de zi cu zi. La plimbatul cu maşina ne putem limita, dar la mâncare nu“, a precizat Ion Vătrai, muncitor. O altă persoană participantă la protest a precizat că avem combustibilul mai scump ca în UE. „Facem acest protest pentru ieftinirea combustibililor, pentru că preţul carburanţilor este mai mare ca în Uniunea Europeană, iar salariile sunt foarte mici. Calitatea este foarte slabă. Suntem peste 20 de şoferi care vom merge la o staţie peco şi vom plăti numai cu monede“, a declarat Liviu Dobre, unul dintre protestatari. Anica Cătălin, o altă persoană care nu este de acord cu preţul carburantului, a spus: „Trebuie să ne facem credite pentru a ne putea alimenta maşinile“.
Acest fel de proteste au fost făcute în mai multe oraşe din ţară, următoarea etapă a boicotului fiind anunţată deja pe internet. Şoferii sunt rugaţi ca pe 17, 18 şi 19 ianuarie să nu alimenteze, ci să încerce să folosească transportul în comun. În acest fel, scăzând cererea de combustibil, companiile ar trebui să micşoreze preţurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII