Ingrediente:
– o cană de zahăr (se poate reduce cantitatea la trei sferturi de cană)
– o cană de apă (pentru siropul din zahăr)
– o cană de suc de lămâie
– 3-4 căni de apă rece (pentru diluarea limonadei)
Mod de preparare
Se face siropul simplu, dizolvând zahărul în apă caldă. Între timp, stoarce sucul din 4-6 lămâi, cât să se umple o cană. Adăugă sucul de lămâie peste sirop şi apoi 3-4 căni de apă rece, în funcţie de cât de concentrată vrei să iasă limonada. Dacă este prea dulce, mai poţi adăuga suc de lămâie. Lasă limonada la frigider aproximativ O jumătate de oră. Se serveşte cu gheaţă şi felii de lămâie. Se mai pot adăuga frunze de mentă, pentru a da un plus de prospeţime preparatului.
TRUC
Pentru un gust deosebit puteți adăuga frunze de mentă, felii de căpșuni, felii de ghimbir, fructe de pădure.
Sursa: REALITATEA.NET