27.6 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIoana Băsescu: Tranzacţia terenului de la Nana nu este nulă

Ioana Băsescu: Tranzacţia terenului de la Nana nu este nulă

Fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, susţine că firma care i-a vândut terenul din comuna călăraşeană Nana putea desfăşura activităţi economice şi că tranzacţia nu este nulă.
Ioana Băsescu arată că normele legale privind contribuabililii inactivi „nu sancţionează cu nulitate operaţiunile efectuate de aceştia în perioada de inactivitate, ci doar le aplică un regim fiscal special”, potrivit Ziare.com.
Mai mult, aceasta critică şi declaraţiile făcute de Gabriela Firea sau de premierul Victor Ponta, pe care îi acuză de incompetenţă.
„Susţinerile unor membri ai comisiei, inclusiv ale până de curând cititoarei de prompter Gabriela Vrânceanu-Firea şi ale doctorului în drept Victor Viorel Ponta dovedesc incompetenţă, neputând fi încadrate decât în categoria de propagandă total antagonică unei cunoaşteri temeinice a legislaţiei în domeniu, lucru de altfel regretabil pentru membri ai Parlamentului şi ai Guvernului României”, a spus Ioana Băsescu.
Totodată, aceasta face trimitere la articolul de lege din Codul de Procedură Fiscală în care este definită calitatea de contribuabil inactiv şi faptul că „legea permite expres societăţilor declarate inactive să desfăşoare activităţi economice”.
De asemenea, Ioana Băsescu arată şi că cei care au calitatea de contribuabili inactivi „sunt supuşi obligaţiilor privind plata impozitelor şi taxelor prevăzute de prezenta lege, dar, în perioada respectivă, nu beneficiază de dreptul de deducere a cheltuielilor şi a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor efectuate”.
Miercuri, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru terenurile din comuna Nana, judeţul Călărasi, Mihai Fifor, a anunţat că a descoperit că firma care i-a vândut terenul Ioanei Băsescu era inactivă la momentul tranzacţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS