31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecital Alexandru Munteanu, la Filarmonica „Oltenia“

Recital Alexandru Munteanu, la Filarmonica „Oltenia“

Craioveanul Alexandru Munteanu, care studiază la Conservatorul Superior de Muzică din Malaga (Spania), va susţine mâine, la Filarmonica „Oltenia“, un recital de chitară. Desfăşurat sub genericul „Bijuterii muzicale: «White Pearls of Guitar»“, evenimentul va începe la ora 19.00, iar preţul unui bilet de intrare este de zece lei, el fiind redus la cinci lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Melomanii prezenţi în sala de spectacole a filarmonicii se vor putea bucura de cincisprezece lucrări pentru chitară interpretate de Alexandru Munteanu. Printre ele se numără „Gnossienne“ nr. 1 de Erik Satie, „Fantasía sobre el pano“ de Julian Arcas, „Capricho arabe“ de Francisco Tarrega, „Asturias“, „Granada“ sau „Cadiz“ de Isaac Albeniz, dar şi „Reflejo de la luna“, „Los pinares“ sau „Rondena“ de Paco de Lucia.
Născut la Craiova, pe 2 septembrie 1990, Alexandru Munteanu a fost elev, până în clasa a VII-a, la Colegiul Naţional „Carol I“, urmând apoi cursurile Liceului de Artă „Marin Sorescu“ la specializarea chitară clasică – instrument principal (profesori George Mitrache şi Maria Şopov) şi pian – instrument secundar. Clasele a XI-a şi a XII-a le-a continuat în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti, avându-l ca profesor de chitară clasică pe lector univ. dr. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, de la Universitatea Naţională de Muzică.
În prezent, Alexandru Munteanu este student în ultimul an la Conservatorul Superior de Muzică din Malaga (Spania), unde îi are ca profesori de chitară clasică pe Juan Carlos Almendros Baca şi Javier Fernández Chamizo, în particular luând lecţii de chitară flamenco de la Ruben Diaz, José Juan Pantoja şi Chato Francisco Santiago. Simultan, în calitate de cadru didactic asociat, predă lecţii de chitară clasică la Centrul Experimental de Studii Muzicale (Centro Experimental de Estudios Musicales) din Malaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS