31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Magistraţii gorjeni i-au interzis lui Ninel Potârcă să părăsească ţara

Gorj: Magistraţii gorjeni i-au interzis lui Ninel Potârcă să părăsească ţara

Magistraţii gorjeni au decis în această seară că Ninel Constantin Potârcă, afaceristul de etnie romă şi fostul candidat la preşedinţia României în 2009, să nu părăsească ţara vreme de 29 de zile şi să nu se întâlnească cu niciunul dintre ceilalţi trei inculpaţi din dosarul de evaziune fiscală.

"Eram sigur că aceasta va fi decizia! Pentru că sunt nevinovat. Şi n-are ei dovezi care să dovedească că am înşelat statul. Şi le dau un sfat: să nu uite că sunt ţigan! E o răzbunare, au ce au cu mine de mai mulţi ani", a spus afaceristul la ieşirea din Tribunalul Gorj.

Ninel Potârcă a fost reţinut luni noaptea, alături de nepotul său, cei doi fiind suspectaţi că, prin înregistrarea de operaţiuni fictive privind comercializarea de mărfuri şi, totodată, prin neînregistrarea tuturor veniturilor obţinute în evidenţele contabile, au prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 590.000 de lei. Constantin Ninel Potârcă este cercetat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, iar nepotul său, Toma Potârcă, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. Procurorii Parchetului Judeţean Gorj au dispus începerea urmăririi penale faţă de patru persoane: Potârcă Constantin Ninel, Potârcă Toma, Vochidă Daniel şi Nica Nicoliţa, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi respectiv complicitate la această infracţiune. Doar primii doi au fost reţinuţi pentru că, în cazul lor, procurorul de caz a luat în considerare şi faptul că s-au sustras de la urmărirea penală, dar în această seară magistraţii au decis ca romii să fie cercetaţi în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS