16.4 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateSurdu, „Creţu“ şi Mitre, în sfârşit la judecată

Surdu, „Creţu“ şi Mitre, în sfârşit la judecată

După trei ani de când două grupuri de craioveni s-au încăierat în cartierul George Enescu, folosind săbii, pistoale şi bâte, procurorii au încheiat cercetările şi i-au trimis pe scandalagii în judecată, printre ei aflându-se Mitre, Voinea, Surdu şi Stângă.

Poliţiştii doljeni erau anunţaţi în seara de 10 septembrie 2007 că la intersecţia străzilor Războieni şi Peneş Curcanu din cartierul craiovean George Enescu a izbucnit un scandal între două grupuri de tineri şi au fost trase focuri de armă.
Oamenii legii au stabilit atunci că Florin Anca, zis Fofana, Nicuşor Brandibur, zis Nicu Grasu, Marius Voinea, poreclit Creţu, Ion Pavel Surdu, Ionuţ Stângă, zis Willy, şi Ştefan Mitre, zis Fane, s-au deplasat cu patru maşini în cartierul George Enescu pentru a cere socoteală membrilor familiei Camen.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în urma cercetărilor s-a stabilit că toţi cei şase, „prin folosirea de arme de foc şi arme albe, au produs scandal public, tulburând grav ordinea şi liniştea publică“. După cum au mai stabilit anchetatorii, cu câteva zile înainte, între Cosmin Camen şi Florin Anca avusese loc o altercaţie într-o discotecă din Craiova. În seara de 10 septembrie, Anca a decis să se răzbune, şi-a sunat prietenii şi s-au dus acasă la Camen. În urma scandalului nu a fost rănită grav nici o persoană. Poliţiştii au ridicat de la faţa locului 17 tuburi goale de cartuşe, ce fuseseră trase din pistoale cu gaze.

Două zile de arest pentru Mitre şi Stângă

După ce au făcut cât de cât lumină în acest caz, pe 4 octombrie 2007, poliţiştii i-au reţinut pe Mitre şi Stângă, cei doi fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi folosirea armelor de foc în locuri şi împrejurări în care se putea pune în pericol viaţa persoanelor. O zi mai târziu, cei doi au fost prezentaţi în faţa procurorilor craioveni cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au admis că Mitre şi Stângă prezintă pericol public, fiind formulată propunere către Judecătoria Craiova pentru arestarea lor preventivă. În aceeaşi zi, judecătorii au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Nu au stat prea mult în arest pentru că, pe 8 octombrie, în urma recursului formulat de inculpaţi la Tribunalul Dolj, au fost eliberaţi din arest. Judecătorii nu au fost de acord că Mitre şi Stângă ar fi putut reprezenta un pericol public, aşa că s-a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

La judecată după trei ani

Cercetările în acest caz au durat trei ani fără câteva zile, cei şase fiind trimişi în judecată pe 7 septembrie 2010, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de armă albă.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au explicat că au durat atât de mult cercetările pentru că au fost implicate foarte multe persoane şi au fost comise foarte multe infracţiuni.
Astfel, Mitre şi Stângă au fost trimişi în judecată pentru port ilegal de armă albă, Voinea, Surdu şi Brandibur – pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de armă albă. Pe lângă aceste două infracţiuni, lui Anca i s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.
Procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de distrugere a lui Stelian şi Marin Camen, care au fost amendaţi cu câte 500 de lei. Voinea şi Surdu au fost scoşi şi ei de sub urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, s-a mai dispus încetarea urmăririi penale în cazul lui Anca şi Vasile Caloteasa pentru vătămare corporală şi loviri, pentru că între timp s-au împăcat părţile.  
Pentru mai mulţi membri ai familiei Camen s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru ultraj contra bunelor moravuri şi loviri şi alte violenţe. Alte cinci persoane au fost scoase de sub urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, însă s-au ales cu câte o amendă în valoare de 1.000 de lei.
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă pentru 11 noiembrie, până acum fiind amânat de două ori pentru a fi citat Voinea, care este arestat în alt dosar.

Creţu, în arest pentru infracţiuni informatice

Unul dintre învinuiţii în cazul scandalului de pe 10 septembrie 2007, Marius Voinea, este în prezent arestat preventiv pentru infracţiuni cu carduri de credit. Acesta a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii septembrie anul acesta, împreună cu alte cinci persoane, pentru iniţiere, aderare sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos sau deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII