15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Francesca“ s-a lansat în Italia

„Francesca“ s-a lansat în Italia

Filmul „Francesca“ s-a lansat vineri, 27 noiembrie, în cinematografele din Italia. Regizorul Bobby Păunescu, actriţa Monica Bârlădeanu şi distribuitorul Domenico Procacci vor face un tur de forţă în principalele oraşe italiene, pentru a promova pelicula, se arată într-un comunicat remis de casa de producţie Mandragora Movies.
În urmă cu două săptămâni, pe 12 noiembrie, judecătoarea Luciana Sangiovanni, de la Tribunalul Civil din Roma, a respins cererea Alessandrei Mussolini de blocare a difuzării filmului „Francesca“ în cinematografele din Peninsulă. Judecătoarea a argumentat că „fraza incriminată nu este ofensatoare în contextul din film“ şi că este rezultatul unui act creativ. „Francesca“ este distribuit în Italia de către Fandango, unul dintre cei mai importanţi distributori de film din Italia, producătorul alte pelicule controversate, „Gomorra“.
În septembrie, filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia, fiind selectat în competiţia secţiunii „Orizzonti“. Imediat după premieră, parlamentarul Alessandra Mussolini şi primarul Veneţiei, Tosi, au reacţionat dur, simţindu-se ofensaţi din cauza unor replici din film. Demersul lor a avut succes şi următoarele două proiecţii au fost interzise în cinematografele din Veneţia, decizia aparţinând Circuitului de Cinematografe al oraşului Veneţia, care invocă o hotărâre judecătorească în acest sens.
În România, „Francesca“ a avut premiera naţională la începutul lunii octombrie şi în cele şapte săptămâni de la lansare a strâns peste 16.000 de spectatori.  
Din distribuţie, alături de Monica Bârlădeanu fac parte Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobanţu, Dana Dogaru.
Filmările au avut loc în iulie-august 2008, iar postproducţia s-a finalizat în aprilie anul acesta. Filmul, al cărui buget total a fost de 700.000 de euro, este produs de Mandragora Movies şi îi are ca producători pe Cristi Puiu şi Bobby Păunescu.
  HotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS