25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Daewoo, pregătită pentru programul "Rabla"

Craiova: Daewoo, pregătită pentru programul „Rabla”

Societatea craioveană Daewoo Automobile România SA este pregătită pentru începerea programului de înnoire a parcului auto „Rabla”, care se preconizează să înceapă cu cinci zile mai devreme şi anume pe 20 aprilie. Conform reprezentanţilor companiei, producătorul urmează să semneze contractele cu Administraţia Fondului de Mediu (AFM).
„Noi suntem pregătiţi în principiu pentru începerea programului şi el va demara după ce vom rezolva toate amănuntele birocratice şi vom semna contractul cu Administraţia Fondului pentru Mediu”, a spus Valeriu Gârlea, purtător de cuvânt al Daewoo Craiova. Daewoo a primit, la fel ca şi Dacia, 1.907 locuri în program, adică  11% din total, mai puţin decât anul trecut, când a primit peste 4.500 de locuri.
Comitetul Director al AFM a analizat dosarele depuse de producători şi i-a avizat, la sfârşitul săptămânii trecute,  pe cei care îndeplineau condiţiile, distribuind cele 16.500 de locuri între 58 de companii acceptate în program.
De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau moştenitori ai unui autoturism funcţional înmatriculat în România, a cărui vechime depăşeşte 12 ani. Maşina veche urmează să fie radiată, iar în baza certificatelor de distrugere a autoturismului şi de radiere, proprietarul primeşte o sumă de casare în valoare de 3.000 de lei, care va fi virată în contul de trezorerie al producătorului validat la care acesta este înscris pentru achiziţionarea unei maşini noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS