Universitatea din Craiova a scos la licitaţie serviciile de proiectare pentru reabilitarea şi modernizarea corpurilor A, B şi C din complexul facultăţilor cu profil electric. Sunt practic singurele corpuri de clădire la care nu a început reabilitarea. În caietul de sarcini este precizat că se vor face lucrări de cel puţin 20 de milioane de lei fără TVA, iar timpul de execuţie este de 11 luni.
Universitatea din Craiova a scos, de curând, la licitaţie servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ,,Reabilitare și modernizare spații învățământ corpurile A(C8), B(C9) și C(C10) din complexul facultăților cu profil electric”.
Obiectivul este cuprins în cadrul strategiei Universității din Craiova cu finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritara – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Contractul presupune trei etape. În etapa I sunt prevăzute : Proiectul tehnic (PT), detalii de execuție (DE), Proiect de autorizare a lucrărilor (PAC), Proiect organizare execuție (POE) aferente obiectivului ,pentru care sunt alocate două luni. Etapa a II-a cuprinde execuție lucrări pentru obiectivului ,,Reabilitare și modernizare spații învățământ corpurile A(C8), B(C9) și C(C10) din complexul facultăților cu profil electric”, iar etapa a III-a implică Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul derulării execuției aferente obiectivului. Suma este de peste 25 de milioane de lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31 ianuarie 2023.
Ce lucrări se vor face
Conform proiectului, prin reabilitarea clădirilor se urmăreşte asigurarea stabilităţii structurale a corpurilor A, B și C în conformitate cu normele în vigoare dar şi eficientizarea utilizării clădirilor, prin realizarea de recompartimentări şi modernizări ale spaţiilor interioare, adaptate numărului estimat de utilizatori.

Prin reabilitare se va obţine şi limitarea pierderilor de căldură şi implicit realizarea economiei de energie dar şi îmbunătăţirea circulaţiilor verticale mecanizate (realizate cu ajutorul ascensoarelor), prin creşterea capacităţii şi a eficienţei acestora.
Infrastructura de educație rezultată în urma reabilitării va cuprinde: o aulă cu 210 locuri, 9 săli de curs cu 680 locuri, 5 săli seminar cu 212 locuri, 14 laboratoare cu 290 locuri și dotare modernizată, o bibliotecă, 22 birouri sau cabinete pentru cadrele didactice, spații de recreere.
Acte adiţionale pentru contractele în derulare
La complexul facultăţilor cu profil electric sunt deja contracte în derulare pentru reabilitarea celorlalte corpuri de clădiri. Consiliul de Administraţie al Universităţii din Craiova a supus aprobării încheierea a două Acte Adiționale pentru constituirea rezervei de implementare în cuantum de 23% din restul de executat prevăzut de OUG. nr. 64/2022 privind ajustarea preţurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.
Practic, Actele Adiţionale au fost făcute pentru contractul de lucrări n aferent proiectului „Reabilitare si modernizare spații învățământ corpuri D(C5-6), E(C4) si F(C11) şi pentru contractul de lucrări aferent proiectului „Reabilitare si modernizare spatii învățământ – corpuri G(C12), H(C16), I(C13), J(C14) si K(C15) din complexul facultăților cu profil electric”.