17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Vinete umplute cu legume și ton

Reţeta de weekend – Vinete umplute cu legume și ton

Ingrediente:

Pentru vinete: 2 vinete mari, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, boia
Pentru umplutură: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă roșie mică, 2 căței de usturoi, 1 ardei roșu, 3 conserve de ton în ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor și ungi o tavă cu ulei. Tai vinetele în jumătate, pe lung, apoi crestezi miezul pentru a se coace uniform. Amesteci uleiul cu sare, piper și boia de ardei iute, după gust, apoi ungi vinetele. Le așezi în tavă și le ții la cuptor până se înmoaie.
Încingi uleiul în tigaie și sotezi ceapa tocată și usturoiul 2-3 minute, apoi adaugi ardeiul tăiat cubulețe și-l ții pe foc până se înmoaie.
Scoți vinetele din cuptor și îndepărtezi o parte din miez, pe care-l toci și-l pui în tigaie. Adaugi tonul scurs de ulei, amesteci totul și mai ții pe foc câteva minute. Pui umplutura în vinete și le mai ții la cuptor 5 minute.

Menţiuni:

În loc de ton poți folosi o altă carne de pește.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS