36.2 C
Craiova
luni, 7 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalSelecţie drastică a dosarelor la Universitatea din Craiova

Selecţie drastică a dosarelor la Universitatea din Craiova

Peste 9.400 de candidaţi s-au înscris în bătălia dosarelor la cele 16 facultăţi ale Universităţii din Craiova. La majoritatea specializărilor, concurenţa a fost acerbă, ajungând chiar şi la cinci candidaţi pe loc, iar mediile de intrare la buget au fost foarte mari.

Selecţia şi implicit repartizarea candidaţilor la majoritatea facultăţilor Universităţii din Craiova s-au făcut şi în acest an pe bază de dosar, în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat, iar în unele cazuri, combinată în diferite proporţii cu media anilor de liceu. Examen s-a susţinut doar la specializările vocaţionale de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Teologie, Departamentele de Artă Teatrală şi Muzică şi la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică. La cele 16 facultăţi ale Universităţii din Craiova au existat 2.980 de locuri la buget, pe cele 65 de domenii de licenţă, dintre care 25 rezervate tinerilor de etnie romă, şi 5.216 locuri la taxă. „Am avut mai mulţi candidaţi faţă de anul trecut la facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova. Concurenţa a fost mare, iar mediile de admitere au fost pe măsură, în majoritatea cazurilor peste 9,20“, a menţionat Dumitru Topan, prorectorul Universităţii din Craiova. La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, la specializarea Filosofie, de exemplu, cea mai mare medie de admitere în acest an a fost 9,75 şi ultima medie a fost 9,20, iar la specializarea Geografie, cea mai mare – 9,95, iar cea mai mică – 9,70. La majoritatea specializărilor, notele au crescut cu câteva zecimi sau chiar cu un punct faţă de mediile anilor trecuţi.

Concurenţă mare la Drept şi la Agricultură

La Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, specializarea Drept, s-au înregistrat 5,87 candidaţi pe un loc, iar la Administraţie publică – 5,77 candidaţi pe un loc. Şi la Facultatea de Agricultură a fost concurenţă mare în acest an, cele mai vizate specializări fiind Controlul şi expertiza produselor alimentare şi Măsurători terestre şi cadastru, unde au fost scoase la concurs 25 de locuri la buget şi câte 50 la taxă. Şi Horticultura i-a atras pe absolvenţii de liceu, înregistrându-se astfel o concurenţă de 3,5 candidaţi pe loc. Şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, deşi candidaţii au fost nevoiţi să susţină probe eliminatorii, concurenţa a fost mare şi în acest an: 2,46 candidaţi pe un loc la Educaţie fizică şi sportivă şi la Kinetoterapie şi motricitate specială. Aici au existat doar 74 de locuri la buget şi 200 la taxă. La matematică-informatică au fost în acest an 280 de candidaţi, la Facultatea de Litere – 1.024 şi alţi 54 la învăţământul la distanţă. La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, 1.167 de absolvenţi de clasa a XII-a şi-au depus dosarul la concursul de admitere şi alţi 67 au ales învăţământul la distanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII