32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPreşedinta Republicii Moldova a acceptat demisia şefei guvernului

Preşedinta Republicii Moldova a acceptat demisia şefei guvernului

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acceptat demisia şefei guvernului, Natalia Gavriliţa, şi a anunţat că va avea consultări cu fracţiunile parlamentare şi, ulterior, va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

”Am luat act de demisia doamnei prim-ministru Natalia Gavriliţa. Îi mulţumesc mult pentru sacrificiul şi eforturile enorme de a conduce ţara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, ţara a fost guvernată responsabil, cu multă atenţie şi muncă dedicată. Avem stabilitate, pace şi dezvoltare – acolo unde alţii doreau război şi faliment.
Mulţumim mult, Natalia!”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Natalia Gavrilița a anunțat vineri într-o conferință de presă că demisionează, după un an și jumătate de mandat ca prim-ministru al R. Moldova. Demisia șefei guvernului de la Chișinău atrage demisia întregului cabinet de miniștri.

Cabinetul Gavrilița demisionează în timp ce Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică, economică și de securitate, cauzate de invazia rusească în Ucraina.

Ea a declarat vineri că, în cele 18 luni de mandat, a guvernat într-o criză continuă.

„În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, progresele noastre au fost apreciate înalt de UE. Dacă Guvernul ar fi avut aceeași susținere acasă ca și în UE, am fi reușit să avansăm cu reformele mai repede”​, a spus Gavrilița, într-o declarație în fața presei, la guvern.

Șefa Guvernului a mai precizat că a avut onoarea și va „rămâne în slujba poporului alături de echipa care câștigat încrederea”.

„Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a mai declarat Gavrilița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS