22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGata și cu Martic, să vină Swiatek! Halep, la un meci distanță de finala de la Indian Wells

Gata și cu Martic, să vină Swiatek! Halep, la un meci distanță de finala de la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în această dimineață în penultimul act la Indian Wells, după ce a trecut fără nicio emoție de Petra Martic în sferturile de finală. Simona Halep e campioana ediției din 2015 de la Indian Wells și speră să repete acea performanță anul acesta, când șansele ei sunt destul de mari.

Halep a făcut cel mai bun meci al anului în fața lui Martic, o jucătoare cu serviciu peste medie și cu urcări inspirate la fileu. Halep i-a anulat toate avantajele cu un joc precis și cu un procentaj extraordinar al primului serviciu.

Actul inaugural a durat doar 24 de minute. Halep a dezechilibrat jocul de la 1-1 și 15-30, când a reușit să câștige nu mai puțin de 14 puncte consecutiv. Din acel moment, croata a câștigat un singur punct din următoarele 30 puse în joc! Martic a avut o tresărire de orgoliu abia la 2-0 pentru Halep în setul secund. A forțat pe serviciul româncei, a avut două șanse de break, însă Simona a rezistat presiunii.

Cu victoria practic asigurată, Simo a oferit și câteva momente de generic pentru fanii prezenți în tribunele grandioasei arene centrale din California. La 3-1, sportiva din România a agasat-o pe Martic cu 4 lovituri consecutive de backhand în cross. Punctul următor l-a câștigat cu o „scurtă” de nereturnat. 

Urcare în clasamentul live

Halep va face un salt impresionant și în clasamentul WTA. Într-o ierarhie live, românca a urcat 6 poziții, până pe 20. Dacă va cuceri trofeul, Simona ar reveni între primele 15 jucătoare ale lumii. Dubla campioană de Grand Slam ajunge pe locul 8 și în ierarhia virtuală pentru Turneul Campioanelor. Practic, în acest moment ar fi calificată la competiția care încheie anul în circuitul feminin.

Pentru Simona va urma un duela cu Iga Swiatek (21 de ani, 4 WTA) în faza semifinalelor. Jucătoarea din Polonia  a învins-o în sferturi pe Madison Keys, scor 6-1, 6-0, după doar 57 de minute. Aceasta va fi a patra întâlnire directă în circuit cu Iga Swiatek. Sportiva noastră conduce cu 2-1, iar ultima lor confruntare a avut loc acum mai bine de un an, la Australian Open 2021, acolo unde Simo s-a impus în 3 seturi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4. Celelalte două întâlniri directe au avut loc pe zgură, suprafață pe care ambele jucătoare se descurcă admirabil.

Citește și: Sorana a pierdut cu Halep, dar este pregătită de Miami

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS