31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea a debutat cu victorie la Lyon şi se apropie şi mai mult de Halep

Sorana Cîrstea a debutat cu victorie la Lyon şi se apropie şi mai mult de Halep

Sorana Cîrstea (30 WTA) a învins-o, marți, pe Mariam Bolkvadze (156 WTA), scor 6-3, 6-1, calificându-se astfel în optimile turneului WTA 250 de la Lyon.

Cîrstea (31 ani, 30 WTA) s-a impus într-o oră şi 18 minute în faţa unei adversare net inferioare, care a comis nu mai puţin de 17 duble greşeli.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 2.963 de euro şi 30 de puncte WTA, urmând să o înfrunte în optimi pe elveţianca Stefanie Voegele (31 ani, 144 WTA). Românca are 4-1 în meciurile directe cu Voegele, dar ultima oară s-au întâlnit în 2014, când elveţianca a obţinut singurul său succes.

În primul tur mai evoluează și Ana Bogdan, care joacă marți contra jucătoarei Dayana Yastremska (140 WTA).

Open-ul de la Lyon se dispută în perioada 28 februarie – 6 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $239,477.

Se apropie „ameninţător“ de Halep

Sorana Cîrstea a urcat până pe locul 28 WTA, în timp ce Simona Halep se află pe poziția 25 WTA în clasamentul live! Iar Cîrstea o poate detrona pe Halep din statutul de „rachetă” numărul 1 a României în această săptămână.

Întrebată dacă s-a schimbat ceva față de anul 2013, atunci când atingea locul 21 mondial, cel mai bun al carierei, Cîrstea a spus că acum este o jucătoare mai bună.

„Întotdeauna e greu în primul tur, împotriva unei sportive din calificări – ea era acomodată cu condițiile. Sunt foarte mulțumită și fericită să fiu la Lyon! Acum sunt o jucătoare mai bună și am o mentalitate mai bună. Îmi doresc doar să îmi continui treaba pe care o am de făcut în acest sport”, a declarat Cîrstea, citată de Prosport.

Citeşte şi: Svitolina nu vrea să joace contra Potapovei (Rusia) la Monterrey!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS