13.4 C
Craiova
vineri, 24 octombrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareTiramisu cu dovleac și mascarpone

Tiramisu cu dovleac și mascarpone

Ingrediente:

  • 1 pachet de pișcoturi
  • 450 ml cafea fiartă și puțin îndulcită
  • 1 linguriță de Amaretto

Pentru cremă și decor:

  • 750 g dovleac copt
  • 150 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe pudră de scorțișoară
  • 1 linguriță de Amaretto
  • 100 g nuci

Mod de preparare:

Coace dovleacul la cuptor. Pentru a scurta timpul de coacere taie-l cuburi. Pasează miezul și transformă-l în piure, cât încă este fierbinte. Pentru aromă și culoare, adaugă o linguriță de pudră de scorțișoară. Lasă piureul de dovleac să se răcească.

Fierbe cafeaua și îndulcește-o după propriul gust. Las-o să se răcească și adaugă o linguriță de lichior Amaretto.

Scoate smântâna lichidă de la rece și adaug-o în bolul mixerului. Amestec-o energic până când capătă consistență, dar nu și fermitate. Apoi, adaugă zahărul puțin câte puțin și continuă să amesteci până când crema de frișcă începe să capete fermitate. Adaugă mascarponele și amestecă în continuare până când compoziția devine cremoasă și consistentă.

Adaugă jumătate din crema de mascarpone peste piureul de dovleac bine răcit. Cealaltă jumătate din cantitatea de cremă amestec-o cu o linguriță de lichior Amaretto sau un alt lichior preferat.

După ce ai pregătit cremele, iar cafeaua s-a răcit, pregătește paharele sau cupe de înghețată în care vei monta tiramisu cu dovleac și mascarpone.

Înmoaie rapid pișcoturile în cafeaua răcită. Așază câte 1-2 pișcoturi însiropate la baza recipientelor. Peste ele pune câte o lingură din crema de mascarpone cu dovleac. Continuă cu 1-2 pișcoturi însiropate și acoperă-le cu cremă de dovleac.

Deasupra pune crema de mascarpone cu frișcă și lichior. Presară și nuci mărunțite și puțină pudră de scorțișoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS