Semințele de dovleac nu sunt doar delicioase. Ele oferă o gamă largă de beneficii, de la stimularea imunității la susținerea sănătății inimii.
Dar dacă nu știi cum să le integrezi în dieta ta și ai nevoie de câteva idei, iată cum poți să le mănânci zi de zi. Semințele de dovleac sunt mai mult decât o gustare. Ele pot fi adăugate într-o mulțime de preparate, potrivit stirileprotv.ro..
Folosește-le zdrobite sau întregi ca o crustă pentru carne
Folosește-le zdrobite sau întregi ca o crustă pentru carne, șnițele sau pește. Semințele de dovleac zdrobite fac o crustă crocantă și plină de aromă pentru orice, de la somon la o bucățică generoasă de cotlet de miel sau un șnițel apetisant.
Garnisește supa
Prăjește o mână de semințe de dovleac pe care să le presari peste supa ta cremă preferată înainte de servire.
Amestecă-le în aluatul tău preferat de biscuiți
Adaugă-le în biscuiți sau sărățele. Amestecă-le în aluatul tău preferat de biscuiți, fie sărați sau dulci ori presară-le peste sărățele.
Fă unt de semințe de dovleac. Ieși din rutina untului de arahide și încearcă untul de semințe de dovleac.
Fă pesto. Pune-le într-un procesor de alimente cu ierburi proaspete și usturoi și obții pesto.
Amestecă-le în guacamole
Amestecă niște semințe prăjite în rețeta ta preferată de guacamole pentru textură și crocănțeală.
Adaugă-le în aluatul pentru pâine
Adaugă-le în aluatul pentru pâine. Frământă-le în aluatul pentru lipii sau focaccia înainte de coacere.
Prăjește-le. Amestecă-le cu ulei de măsline și condimente sărate, de la pudra de curry la ardeiul cayenne, și prăjește-le pentru a crea cea mai bună gustare.
Pune-le deasupra salatelor
Prăjite, semințele de dovleac sunt garnitura crocantă perfectă pentru salatele cu legume.
Semințele de dovleac prăjite adaugă un factor crocant pastelor și risotto-ului și sunt o schimbare plăcută față de brânza parmezan rasă obișnuită.
Presară-le peste terciul de ovăz. Este simplu, dar este minunat – asigură-te doar că le prăjești în prealabil.
Pune-le pe produsele de patiserie
Pune-le pe produsele de patiserie. Presară câteva semințe de dovleac pe brioșe, covrigi, sărățele, grisine, pâine de casă, chifle, etc.
Adaugă-le în humus
Aruncă o mână de semințe prăjite în robotul de bucătărie sau blender în timp ce faci hummus pentru a adăuga un gust aparte.
Fă dressing. Amestecă-le cu ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi și ierburi pentru a crea un dressing extra cremos.
Beneficiile semințelor de dovleac
Semințele de dovleac sunt mici, dar au un impact semnificativ. Aceste semințe mici sunt o sursă bună de magneziu, fier și fibre.
Semințele de dovleac sunt încărcate cu nutrienți, inclusiv proteine, fibre, grăsimi omega-3, magneziu, zinc, fier, cupru, vitamine din complexul B și antioxidanți.
Într-o uncie (28 de grame) de semințe de dovleac crude, vei găsi:
Carbohidrați: 5,2 grame
Proteină: 8,4 grame
Grăsime: 11,2 grame
Fibre: 1,4 grame
Calciu: 10,4 miligrame
Fier: 2,3 miligrame
Magneziu: 140 miligrame
Fosfor: 322 miligrame
Potasiu: 55,3 miligrame
Zinc: 1,8 miligrame
Mangan: 1,2 miligrame
Fierul este un nutrient esențial pentru noi, deoarece este necesar pentru producerea hemoglobinei în organism, o proteină responsabilă pentru circularea oxigenului în corp.
Lipsa fierului poate duce la oboseală, anemie și probleme ale sistemului imunitar. Aceste probleme pot fi evitate dacă obții suficient fier din dietă.
Semințele de dovleac sunt bogate în fier, doar 30 de grame de semințe oferindu-ți 11% din doza zilnică recomandată.
Poți lua în considerare adăugarea de cantități mici de semințe de dovleac în mesele tale de-a lungul zilei și să vezi cât de bine vei dormi.
Citeşte şi: Tradiții și obiceiuri în seara de Halloween