25.5 C
Craiova
duminică, 21 septembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinUtil în bucătărie

Util în bucătărie

– Piureul de cartofi se face cu lapte fierbinte sau cald, nu rece.
– Dacă vreţi să păstraţi sarea uscată chiar şi în condiţii de umiditate, puneţi în solniţă sau în cutie/borcan câteva boabe de orez.
– Dacă vreţi să nu se mai lipească pastele când le puneţi în apă la fiert, adăugaţi întâi o lingură de ulei în apă când a dat în clocot şi abia apoi puneţi pastele.
– Dacă puneţi puţin oţet şi sare în apa în care fierbeţi ouăle, acestea nu mai crapă şi rămân moi.
– Ficatul nu se sărează nici la fript, nici la fiert, deoarece se întăreşte. Sarea se pune după ce este gata.
– Carnea, peştele, cartofii se rumenesc mai frumos dacă le ştergeţi, înainte de a le pune la prăjit, cu un ştergar curat şi uscat.
– Roşiile se curăţă de pieliţă uşor dacă le introduceţi în apă clocotită pentru o jumătate de minut. Se scot repede cu o spumieră şi se curăţă.
– Mirodeniile care se întrebuinţează la prăjituri, cozonaci şi dulciuri în general sunt: vanilia, coaja de lămâie, coaja de portocală, vanilina, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara, anasonul, romul.
– Mirodeniile pentru cărnuri sunt: coriandrul, foaia de dafin, chimionul, piperul, cimbrul şi usturoiul.
– Lămâia, înainte de a fi tăiată felii pentru ceai, se opăreşte pentru a fi mai aromată.
– Pentru ca blatul de tort să nu se înmoaie prea tare, presăraţi aluatul necopt cu praf întăritor pentru frişcă sau cu pesmet, înainte să puneţi fructele.
– Înlocuind laptele cu chefir, la aluaturile dospite, acestea devin mai pufoase şi se păstrează mai mult timp.
– Icrele de casă nu se taie dacă se adaugă o lingură de griş fiert.
– Ardeiul copt se decojeşte uşor, dacă este lăsat la fiert zece minute într-o pungă de plastic sau dacă se pune sare mare (nu fină) peste el şi se acoperă cu un capac. Această metodă este valabilă şi în cazul gogoşarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS