Ingrediente: Puiul se fierbe cu zarzavat; un gălbenuş fiert, un gălbenuş crud, 300 ml untdelemn, 100 ml smântână, muştar, ceapă verde, o frunză de ţelină, mărar, zeamă de lămâie, sare.
Preparare: Se va folosi numai o parte din carne pentru salata cu maioneză, dacă nu sunt multe persoane la masă. Din restul puiului (picioare, aripi) se vor pregăti: pilaf sau ciulama, sau rasol cu un sos oarecare. Se poate pune la fiert, de la început, numai carnea necesară, picioarele lăsându-le pentru friptură. Carnea fiartă se curăţă de pe oase, se taie în cubuleţe, zarzavatul de asemenea, se adaugă doi cartofi de mărime mijlocie fierţi, tăiaţi în cubuleţe, şi o linguriţă cu mazăre. Maioneza se prepară dintr-un gălbenş fiert şi unul crud. Când este gata se pune smântâna, se adaugă sare după gust, zeamă de lămâie, muştar, ca să aibă gust picant, iar pentru aromă se pun: mărar, o frunză de ţelină sau pătrunjel – toate tăiate mărunt – şi puţină ceapă, rasă prin răzătoarea cu găuri mici; apoi se adaugă carnea şi zarzavatul. Salata se aşază pe platoul de servit, se nivelează şi se ornează cu măsline tăiate în formă de stea şi cu gogoşari.
Timp de preparare: 35 de minute
Complexitate: redusă
Pui cu maioneză
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei