19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBebeluș de o lună, mort la Spitalul Județean Târgu Jiu. Familia fusese trimisă acasă cu bebelușul cu o zi în urmă

Bebeluș de o lună, mort la Spitalul Județean Târgu Jiu. Familia fusese trimisă acasă cu bebelușul cu o zi în urmă


Polițiștii gorjeni fac verificări în urma decesului unui bebeluș de o lună.

În cursul dimineții, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în jurul orei 8.00, s-a prezentat, cu mijloace proprii, o familie cu un sugar în vârstă de o lună, aflat în stop cardio-respirator.

S-au început manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, de către o echipă formată din medici de specialitatea pediatrie, ATI, cardiologie.

„Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În cursul zilei de mâine va fi efectuată necropsia, al cărei rezultat va fi comunicat. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Familia fusese trimisă acasă cu bebelușul cu o zi în urmă

De precizat că familia fusese trimisă acasă cu tot cu bebeluș cu o zi în urmă. Medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au decis că bebelușul este constipat și au transmis familiei că poate să meargă acasă și să rămână sub supravegherea medicului de familie.

„Familia s-a prezentat pe 21.05. după-amiază, la Cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu, acuzând constipație (lipsă scaun). A fost consultat de medic; în timpul consultului sugarul a prezentat scaun. I s-a recomandat tratament și monitorizare prin cabinetul medicului de familie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

La data de 22 mai 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de personalul Spitalului Județean de Urgență cu privire la faptul că la această unitate medicală a decedat un bebeluș, în vârstă de o lună.

Din primele verificări efectuate de polițiști, nu au fost identificate urme de violență pe cap, trunchi sau membre.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeşte şi: Copil de doi ani, nevaccinat, mort din cauza rujeolei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS