24.4 C
Craiova
duminică, 13 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocal„Vreau să muncesc!“

„Vreau să muncesc!“

Până pe 2 mai, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova va fi amplasată o urnă care va colecta cererile de angajare ale şomerilor

Campania „Vreau să muncesc!“, derulată de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova şi Comisia Interregională pentru Probleme cu Şomerii, împreună cu partenerii proiectului „Munca pe primul loc“, cofinanţat de Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, oferă în aceste zile şomerilor posibilitatea de a-şi face cunoscută disponibilitatea de muncă. De vineri şi până miercuri, 2 mai, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova va fi amplasată o urnă care va colecta cererile de angajare ale şomerilor, dar şi opiniile şi propunerile tuturor celor interesați de problemele sociale generate de lipsa locurilor de muncă. Pentru a marca acest eveniment, vineri, în faţa prefecturii, a avut loc şi un Flashmob cu tema „Vreau să muncesc!“, la care au participat beneficiari ai Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova.
Tot în acest context, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj s-a desfăşurat vineri şi o dezbatere cu tema „Tendinţe pe piaţa forţei de muncă din judeţul Dolj“, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Universităţii din Craiova, dar şi ai angajatorilor doljeni, ONG-urilor şi sindicatelor. Schimbul de informaţii şi idei s-a bazat pe cele două studii realizate de Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova şi Institutul Social Oltenia, şi anume „Opţiunile şi preferinţele angajatorilor“ şi „Cunoaşterea aprecierilor şi orientărilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă“, date care „ar trebui să ne spună ce este de făcut în Dolj pentru a creşte numărul de locuri de muncă“, judeţul nostru aflându-se pe primele locuri în ţară în ceea ce priveşte rata şomajului şi numărul de şomeri.
Concluziile celor prezenţi au fost că ocuparea forţei de muncă ţine de dezvoltarea socio-economică a judeţului, „iar pentru asta trebuie să ne dezvoltăm, să găsim investitori, dar să avem şi cu ce să-i primim“, după cum a explicat subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea. În urma studiilor făcute s-a conturat şi un portret al şomerului doljean: bărbat din mediul rural, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 50 de ani şi studii primare sau gimnaziale. În cadrul discuţiilor, s-a ridicat şi problema angajatorilor, care „ar trebui să perfecţioneze angajatul înainte de a-l pune la muncă, a constata că nu corespunde şi a căuta altul“, dar şi a integrării tinerilor care ies din penitenciar, „pe care angajatorii îi refuză, deşi statul le plăteşte salariul de bază“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS