25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDiculescu, săltat pentru ţepe imobiliare

Diculescu, săltat pentru ţepe imobiliare

Patru persoane, printre care şi Costinel Diculescu, patronul „Patria Imobiliare“, au fost ridicate ieri şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru a fi audiate într-un caz de înşelăciune cu imobile.
Ieri-dimineaţă, ofiţerii BCCO Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat mai multe percheziţii în Craiova, la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, una fiind făcută şi la sediul firmei „Patria Imobiliare“ din centrul Craiovei. Potrivit procurorilor, „învinuitul Diculescu Costinel Silviu, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare infracţională, acţionând în municipiul Craiova, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a mai multor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare cu privire la imobile situate într-o zonă rezidenţială“. Mai exact, Costinel Diculescu, care împarte administrarea firmei „Patria Imobiliare“ cu soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi ea cercetată în dosar, a dat anunţuri că, în calitate de dezvoltator imobiliar, construieşte un complex rezidenţial de locuinţe pe raza comunei Malu Mare, cu 70.000 de euro bucata, iar persoanele interesate sunt aşteptate să încheie contracte. Aproximativ 20 de persoane au încheiat antecontracte direct cu Costinel Diculescu, iar altele au contractat credite imobiliare. Procurorii au stabilit că, deşi a încasat integral preţul, Diculescu nu a mai încheiat contractele de vânzare-cumpărare şi nici nu a predat imobilele, o parte dintre acestea fiind indisponibilizate, înstrăinate către terţi sau ipotecate pentru garantarea unor credite.
În plus, suspecţii întocmeau în fals contracte de vânzare-cumpărare pentru mai multe locuinţe şi garsoniere pe care le deţineau, ascunzând însă faptul că erau ipotecate în favoarea unor creditori. În acest fel, în perioada 2007- 2011, Diculescu, soția sa, Ionel Grigore şi Nelu Anca (cunoscut ca Nelu de la Craiova) au indus în eroare peste 20 de părţi vătămate, prejudiciul produs fiind de aproximativ 900.000 de euro.
Costinel Diculescu nu este la prima întâlnire cu procurorii DIICOT. Anul trecut, acesta a depus o plângere împotriva unor cămătari care încercau să obţină de la el un imobil. Ulterior, cămătarii au fost prinşi în flagrant de procurori şi arestaţi preventiv. Diculescu a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, iar celelalte persoane au rămas la audieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII